Samtale Terapeut

Samtale Terapeut Studiet

Velkommen til SolstadAkademiets Samtale Terapeut studie


- for deg som er flink til å lytte, være til stede og veilede  -


- du kan lese detaljer om alle de spennende modulene lenger ned på siden -

Skolen har løpende oppstart, du begynner den måneden det passer for deg :)

Vi har begrenset med plass i klasserommet, så sørg for å sikre deg din plass,

send forespørsel til:

cecilie.hunvik@solstadakademiet.no


Her ser du alt det spennende du får lære, klikk på hver modul for fullstendig fagplan:

Dette er samtaleterapet studiet:


Som Samtale Terapeut er det din jobb å lytte til dine klienter og sørge for at de føler seg sett, hørt og forstått, du kan tilføre teknikker, ressurser, stille spørsmål som hjelper klienten å finne sine egne svar, men også komme med egne perspektiver for å hjelpe klienten i riktig retning. Å jobbe som samtaleterapeut er en veldig givende jobb og du har et veldig stort marked, det er mange som rett og slett bare behøver en profesjonell, objektiv, klok samtalepartner. Ditt pensum er både spennende og allsidig. For å nevne noe:


Coaching og kommunikasjon, Terapeutiske teknikker, EFT (Emotional Freedom Techniques), SOAR (et allsidig terapeutisk verktøy), meditasjonskurset Inn i sjelen, Familiekonstellasjoner og Coachingens grunnprinsipper, Life Coaching.


Når du er ferdig på denne utdanningen vil du ha en solid grunnmur og en stor verktøykasse å jobbe ut fra. Studiet egner seg godt både for deg som er helt ny og ikke har jobbet med terapi før, for deg som allerede praktiserer og vil lære mer, for deg som jobber innen HR/ledelse/helse/rus/omsorg og for deg som vil lære som en hobby og glede i hverdagen.

Påmelding: Send en mail til cecilie.hunvik@solstadakademiet.no med forespørsel om studieplass. Fortell hva som gjør at du vil melde deg på, hva du vil bruke studiet til og hvilke forventninger du har. Dersom skolen har plass på studiet, vil du få tilbud om studieplass via e-mail, sammen med studiekontrakt og faktura på depositum. For å beholde din studieplass må depositumet betales innen 14 dager og studiekontrakten må sendes signert til skolen.


Coachingens Grunnprinsipper

Se skolens hjemside for datoer

Lær grunnprinsippene i hvordan å hjelpe deg selv og andre. Du får også lære hvordan å ta godt vare på klienter om du skal jobbe profesjonelt.

Revival week - forny deg selv

En uke i Italia

Se skolens hjemside for datoer

Bli med til Italia for å fornye deg selv. Start med blanke ark, lær å spise bedre, leve bedre, sove bedre, planlegge bedre, karriere vurdering, lege fortiden og gi fremtiden en boost.


Life Coaching og GruppeCoaching


Se skolens hjemside for datoer

Å livet er ikke for nybegynnere. Alle trenger noen verktøy og en velfungerende plan, her får du skolens trinn-for-trinn oppskrift for lifecoaching.


Coaching og kommunikasjon

Se skolens hjemside for datoer

Her får du lære enkle, kraftfulle coachingteknikker og språkmønstre som skaper store endringer raskt, både i ditt eget liv og når du bruker de på venner eller klienter profesjonelt.

Kognitiv terapi og

Familiekonstellasjoner

Se skolens hjemside for datoer

Lær å jobbe med familierelasjoner på en annerledes og praktisk måte og få innføring i kognitiv terapi som et verdifullt tilskudd.


Terapeutiske Teknikker

Se skolens hjemside for datoer

Denne helgen får du lære ørelysbehandling, spamassasje av hode, hender og føtter, metamorfose og intro til fotsoneterapi.


SOAR modellen,

SOAR modellen er den mest komplette terapimodellen som finnes, denne helgen får du mye verdifull praktisk trening i å jobbe som terapeut.

Se skolens hjemside for datoer

Par-, Familie-, Skilsmisse coaching


Se skolens hjemside for datoer

Denne modulen får du lære SolstasdAkademiets oppsett for hvordan å jobbe terapeutisk med parcoaching, familier og par som skal skilles.

Målcoaching


Se skolens hjemside for datoer

Denne modulen får du lære SolstadAkademiets komplette verktøy for målcoaching, et uvurderlig verktøy når du skal hjelpe deg selv eller andre.

Eksamen

Ved fullførst studie gjennomføres  en-til-en eksamen. På eksamen skal du behandle din lærer eller en eksamenskandidat, samt svare på spørsmål fra studiet og levere et kommplett kompendie av dine lekser og oppgaver. Du melder deg selv opp til eksamen ved fullførst studie.

Dette får du i studiepakken:


* 9 moduler i klasserommet, se ovenfor

* Skriftlige, lettforståelige kompendier til hver modul, med både teori og praktiske trinn-for-trinn øvelser

* SolstadAkademiets kompendie Teknikker og øvelser, (her får du en rekke ekstra øvelser du kan bruke med klienter eller i kollokvie.)

* Facebook gruppe for studenter hvor dere kan hjelpe hverandre

* Sertifisering som Samtale Terapeut

* Erfaren foreleser og lærer

* Muligheten for å skreddersy din utdanning ved å legge til andre moduler ved skolen for kr 2.999,- pr modul.

* Muligheten til å velge bort eksamen, dersom du studerer på hobbybasis for å glede deg selv

* Muligheten til å utsette eksamen ved å gjennomføre 6 måneders praksis før du tar eksamen, dersom du ønsker det

* Venner for livet

OBS! Dette må du beregne i tilleg: Modulen Revival week holdes i Italia, sør i Frankrike eller andre spennende destinasjoner. På denne modulen må du selv dekke fly, transport, overnatting, mat og andre aktiviteter du ønsker å delta på. Dersom du ikke kan delta på Revival week fordi du er forhindret fra å reise, gir det ingen avslag i studieprisen, du vil da få modulen som nettmodul.

Praktisk informasjon og studiebetingelser:PRAKTISK INFORMASJON:


Hvem passer utdanningen for? Samtale Terapeut studiet passer for deg som vil jobbe med å hjelpe mennesker som privatpraktiserende i egen praksis og for deg som vil bruke det du lærer i jobben du allerede har innen HR/ledelse/helse/omsorg og for deg som studerer som en hobby og kilde til selvutvikling for å glede deg selv og dine nærmeste.


Påmelding: Send en mail til cecilie.hunvik@solstadakademiet.no med forespørsel om studieplass. Fortell hva som gjør at du vil melde deg på, hva du vil bruke studiet til og hvilke forventninger du har. Dersom skolen har plass på studiet, vil du få tilbud om studieplass via e-mail, sammen med studiekontrakt og faktura på depositum. For å beholde din studieplass må depositumet betales innen 14 dager og studiekontrakten må sendes signert til skolen.


Sted: Bakåsveien 24, 1900 Fetsund


Adkomst med bil: Enkleste adkomst er med bil, vi har gratis parkering rett utenfor. Du bruker ca 10 minutter fra Lillestrøm sentrum og ca 30 min fra Oslo sentrum.


Adkomst med kollektivtrafikk: Ta buss 470 fra Lillestrøm stasjon til Gran i Fet, bussen bruker ca 20 minutter. Du må påregne ca 15 min gange fra bussholdeplassen til skolen.


Klokkeslett: 


Fredag: 18.00-21.30

Lørdag og søndag: 11.00-18.00


Pris og betaling:


Du kan velge mellom følgende betalingsmodeller:


Innmeldingsavgift 1.999,-

Modulavgift: 2.499,- x 9= 22.491,-

Eksamensavgift: 2.499,-

Totalpris: 26.989,-


Du velger selv om du vil betale hele studieavgiften ved innmelding eller om du vil delbetale etter følgende plan:

Innmeldingsavgift - 9 avdrag a 2.499,- - eksamensavgift, altså 11 innbetalinger totalt. Vær oppmerksom på at fakturaavgift kr 79,-tilkommer på alle fakturaer.


OBS! Fravær gir ikke redusert studieavgift. Ved fravær får du mulighet til å repetere sammen med neste årskull, evt bestille privattimer med lærer for raskere gjennomføring.


Har du lyst til å ta flere av skolens moduler utover de som er på din pensumliste, kan du delta på ekstra moduler for kr 2.999,- pr modul. Har du lyst til å studere mye utover pensum på Velvære Terapeut studiet bør du vurdere HelhetsTerapet studiet hvor alle skolens moduler (med unntak av Bedriftscoaching 1 og 2) er på pensumlisten.


Pensum: Pensum utdeles på skolen. 


Kollokvie: Det stilles krav til deltagelse på kollokviegrupper hvert semester. Deltagelse dokumenteres av dine medstudenter og er et eksamenskrav. Kollokvie gjennomføres ikke på skolen, men der dere selv velger å møtes. Gjennomføring av kollokvie kan gjøres via nett for de som bor langt fra hverandre. For å gå opp til eksamen trenger du å ha dokumentert deltagelse på to kollokviesamlinger hvor dere øver på energiterapi/terapeutisk terøring/massasje på benk i kombinasjon med terapeutisk samtale. Husk at kollokvie er både lærerikt, gøy og trygger deg i rollen som terapeut.


Lekser: Etter hver modul gis lekser i form av innleveringer og/eller krav til gjennomføring av timer med praksis/treningsklienter. Hva som er lekse står oppgitt på siden for hver modul. Lekser skal sendes skolen via e-mail senest 4 uker etter gjennomført modul. Leksene skal også sammenstilles til et enhetlig kompendie som leveres senest 14 dager før studenten melder seg opp til eksamen.


Fravær: Det er krav til 90% deltagelse i klasserommet. Dersom en student har mer fravær enn 10% kan det løses via privatundervisning. Privatundervisning koster kr 499,- for 60 minutter. Dersom privatundervisning ikke er ønskelig eller gjennomførbart, kan studenten ta igjen tapt undervisning påfølgende skoleår. Studieavgift tilbakebetales ikke for tapt undervisning og derav forsinket eksamen, da studenten har anledning til å repetere påfølgende år. 


Force Majour: Ved uforutsette hendelser i samfunnet eller ved skolen, kan undervisning bli flyttet eller gitt som live nettundervisning. Det gis ingen rabatt eller tilbakebetaling av studieavgift ved Force Majour eller andre uforutsette hendelser, da studenter vil få samme studietilbud selv om det leveres elektronisk.


Eksamensavgift: For hver eksamen fakturerers det en eksamensavgift pålydende 2.000,- denne må være betalt før sertifisering deles ut.


Nettmoduler: Alle skolens moduler gjennomføres i klasserommet. Som en mulighet til repetisjon får du etter hver modul tilsendt tilsvarende modul som nettmodul, slik at du kan repetere så mye du vil, dersom modulen finnes i skolens videoarkiv, gjelder ikke alle moduler.


Sertifisering: Når du har bestått din eksamen utdeles en sertifisering som Samtale Terapeut fra SolstadAkademiet.


Servering/Mat: Kveldsundervisningen gjennomføres fra 18-21. Disse kveldene har vi kun en kort benstrekk halvveis i undervisningen og ingen spisepause, men ta gjerne med litt frukt eller noe du kan spise mens undervisning pågår om du behøver et måltid :) Det finnes kaffe, te og vann på skolen. Lørdag og søndag er det viktig at du har med deg mat, det er ingen steder i umiddelbar nærhet hvor du kan kjøpe mat. Vi har kjøleskap og micro.


NAV: SolstadAkademiet har hatt mange studenter som har fått sitt studie betalt av NAV. Ta kontakt med skolen, så får du hjelp med søknadsprosessen. Vær oppmerksom på at NAV sine søknadsprosesser ofte er langvarige, så sørg for å ta kontakt med skolen i god tid før studiestart om du kan.


Betaler arbeidsgiver studiet ditt? SolstadAkademiet har erfaring med studenter som får sitt studie betalt av sin arbeidsgiver. I disse tilfellene tar opptaksprosessen noe lengre tid, da vi må opprette litt mer kontakt med både deg og arbeisgiver, vær derfor rask med å ta kontakt slik at vi får alt i orden innen studiestart.

Deltagelse på ekstra helgemoduler

Hos SolstadAkademiet har du anledning til å legge ekstra moduler til utdanningen din dersom du ønsker det og vi har plass i klasserommet. Det gjør at du kan skreddersy din kompetanse til å passe akkurat det du vil jobbe med. Modulene ovenfor er de som hører til Hypno Terapeut studiet. På skolens "Hjem" side kan du se alle modulene skolen tilbyr.Dersom vi har ledig plass i klasserommet, er det mulig å delta på enkeltmoduler ved skolen i tillegg til den utdanningen du melder deg på. Helgemodulene koster kr 999,- og kursavgiften for enkeltmodulene betales i sin helhet ved påmelding. Dersom du ønsker deltagelse på en eller flere helgemoduler i tillegg til ditt opprinnelige studie, send en mail til: cecilie.hunvik@hotmail.com.

VERDIER OG VISJON


SolstadAkademiets visjon er å tilby utdanning og kurs av høy kvalitet som gjør studentene trygge i sin fremtidige rolle som terapeuter og coacher.


Skolen skal tilby både dybde og bredde.


Hos SolstadAkademiet skal alle trives og oppleve å få gode venner.


Studiene skal være mulighe å gjennomføre selv om man har en travel hverdag.


Skolen skal være åpen både for de som vil jobbe profesjonelt og for de som kommer fordi de vil lære av egen interesse uten å planlegge det som en karriere.


Hos SolstadAkademiet vil du oppleve å bli sett, hørt og forstått. Du vil få lære, føle deg inkludert og involvert og du som skal arbeide profesjonelt skal få føle deg kompetent. Dette gjøres gjennom høye faglige krav til skolen og gjennom stadige forbedringer.


De som uteksamineres fra skolen skal ha fått en kvalitetsmessig sterk utdanning i hvordan å hjelpe mennesker i endringsprosesser, har lært alt de trenger av etikk og yrkesstoltet, slik at de fremstår profesjonellt og håndterer det store ansvaret det er å jobbe med mennesker som har det vanskelig.


Eksamnene NLP Master Practitioner, HypnoTerapeut, HelhetsTerapeut og EnergiTerapeut hos SolstadAkademiet kvalifiserer for å få en yrkesutdanning som kvalifiserer til opptak hos NLH slik at de vil kunne få en solid forening i ryggen, yrkesforsikring og mulighet til å registrere seg i Alternativregisteret i Brønnøysund.


SolstadAkademiet - stedet for læring og trivsel


Dette sier en av skolens tidligere studenter: 


"En utrolig god skole, ledet av en fantastisk lærer ♥️ Cecilie skaper et kjempe godt læringsmiljø og ser hver enkelt elev. 🤩 Hun deler masse god kunnskap på en forstålig måte, samtidig som hun deler masse av seg selv. 🤗 Hun gir det lille ekstra for at alle skal føle seg bra og ivaretatt, og hun legger tilrette for at man etter studietiden skal føle seg trygg i rollen som ferdigutdannet terapeut. 🙏🏻 Miljøet er kjempe godt, og jeg har bare blitt kjent med snille og vakre sjeler 🌷 Solstad akademiet anbefales derfor til alle, og man kan også se frem til en dose selvutvikling underveis 🌟"

Hilsen fra en av våre studenter:


Jeg har tatt utdannelsen til NLP Coach ved SolstadAkademiet og er strålende fornøyd med valget av skole. Cecilie Hunvik er en meget dyktig lærer som er i besittelse av enorme mengder kunnskap om feltet hun foreleser i. Hun er nærmest definisjonen på det som på fagspråket heter ”ubevisst kompetent”! (Hva det er vil du lære om på coach-utdanningen).

Hun øser ut av sin kunnskap på en lettfattelig måte, krydret med mange og gode eksempler og historier, noe som gjør at kunnskapen ”sitter” hos oss elever.

Cecilie er ekte og varm som person samt en stor motivator og inspirator som gir av seg selv og som virkelig brenner for fagfeltet. Hun veileder og korrigerer på en behagelig og lett forstålig måte som får frem det beste hos hver enkelt elev. Dette gjør at som elev er jeg trygg på å ta de forskjellige verktøyene i bruk i praksis umiddelbart, og undervisingen er veldig praktisk lagt opp med mye tid til øvelser. Denne utdanningen er det beste valget jeg har gjort på lang tid!

Jeg kan på det varmeste anbefale SolstadAkademiets coach utdanning med Cecilie Hunvik som dyktig og dedikert lærer. Dette er stedet å utdanne seg på for å bli en god og flink NLP coach!

 

Mette Ma Finstad, Friske Grep, NLP Coach/massasjeterapeut/ friskvernsrådgiver. Treffes på mobil 951 68 426 eller e-post mettema@friskegrep.no  Se hjemmesiden www.friskegrep.no for mer info.


Mette Ma Finstad

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV


Hold deg oppdatert på våre utdanninger og kurs og vær den første som får vite det når nye kurs åpner for påmeldinmg. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få gratis nettkurs i målcoaching i velkomstgave