Kognitiv terapi og familiekonstellasjoner 2022

Agenda Fredag:


Oppstart kl 18.00 

Velkommen.

- Undervisning i kognitiv terapi

18.30 Pause

19.30

- Undervisning i Undervisning i kognitiv terapi fortsetter

21.30 Vi avslutterInnføring i Kognitiv terapi og

Familiekonstellasjoner


Dette kurset passer for deg som er student eller som allerede jobber profesjonelt med mennesker og som ønsker deg en innføring i kognitiv terapi og familiekonstellasjoner/psykodrama som arbeidsmetode. Dette er en usedvanlig spennende helg. 


For kursdeltagere og studenter: Denne modulen er åpen for alle, enten du er student ved skolen eller ikke. Dersom du har modulen som en del av studieplanen din, betaler du selvfølgelig ikke for deltagelse, det er dekket av din studieavgift, du skal heller ikke melde deg på dersom modulen er en del av ditt pensum, du har allerede en plass i klasserommet. Oppgitt pris og påmelding gjelder for kursdeltagere som ikke studerer fast ved skolen og for studenter som ikke har modulen som pensum.


For påmelding og praktisk informasjon, se nedenfor agendaen.


Agenda Lørdag:


Oppstart kl 11.00 

Velkommen.

- Undervisning i kognitiv terapi fortsetter

13.00 Pause

14.00

- Undervisning i kognitiv terapi fortsetter

18.00 Vi avslutterAgenda Søndag:


Oppstart kl 11.00

Velkommen.

- Undervisning i kognitiv terapi

- Praktiske øvelser i familiekonstellasjoner/psykodrama

13.30 Pause

14.30

Praktiske øvelser i familiekonstellasjoner/psykodrama

18.00 Vi avslutterPåmelding og praktisk informasjon:


Dato: Se skolens "hjem" side for datoer


Sted: Bakåsveien 24, 1900 Fetsund


Påmelding: Send mail til: cecilie.hunvik@solstadakademiet.no


Pris: 2.999,- 


Betaling: Kursavgift betales ved påmelding


Adkomst: Adkomst er enklest med bil, vi har gratis parkering utenfor


Kollektivtrafikk: Ta buss 470 fra Lillestrøm, du på påregne ca 10 min gange fra bussholdeplassen. For søk i Ruter, skriv Bakåsveien, Lillestrøm så får du opp alle alternativer. Tog til Svingen i Fet er også et alternativ, men det er lenger og brattere å gå og anbefales kun for de som vil ha en "frisk" tur :)


Mat: Ta med matpakke


Annet: Ta med penn og notatbok (vi har om du glemmer), du får utdelt kompendie ved ankomst

Hva kan jeg bruke dette kurset til?


Hva er kognitiv terapi?


Kognitiv terapi er en relativt ny terapimetode som bl.a mange leger har tatt til sitt bryst som en funksjonell og fornuftig terapimetode. Metoden forholder seg i hovedsak til hvordan klienten har det i et her-og-nå perspektiv og handler om å hjelpe klienten til å forstå og endre sine tankemønstre for å oppnå å ha det bedre i hverdagen. Vi jobber med assisiasjoner, tankemønstre, troer, verdier og å bygge mer hensiktsmessige leveregler og tankemønstre. På kurset får du en grundig innføring i hva kognitiv terapi er og du får flere konkrete trinn-for-trinn øvelser som dere trener praktisk på i klasserommet.


Dette er et kurs som passer for deg som vil jobbe utvide din terapeutiske verktøykasse eller for deg som vil jobbe med deg selv med temaer som er vanskelig i hverdagen og i dine relasjoner, du vil oppleve mye forløsning denne helgen i tillegg til å lære mye du kan bruke i fremtiden.Hva er familiekonstellasjoner?


Familiekonstellasjoner er en metode hvor vi iscenesetter heldelser fra fortid/nåtid/fremtid og spiller de som de var eller som de opplevedes. Klienten kan veksle på å være observatør eller hovedperson i dramaet. Det som er spennende her, er at klienten får spille ut sin subjektive opplevelse og ekte følelser på en trygg måte. Metodene kan benyttes i en-til-en coaching, men på kurset vil vi etterstrebe å gjøre det i grupper, der gruppemedlemmene deltar i dramaet og spiller rollen til de andre involverte. Dette forutsetter en innlevelsesevne fra deltagerne som trenger å lytte for å leve seg inn i sin rolle. Familiekonstellasjoner hjelper deg å få et større perspektiv både på omgivelser og personer, du vil oppleve å få leve ut og forløse situsajoner som ellers ville vært umulige å leve ut eller forløse.


Familiekonstellajoner er et spennende og virkningsfullt verktøy for deg som er profesjonell terapeut/coach, men også veldig verdifullt for deg som bærer på mye inni deg som du ikke får til å forløse.


Jeg håper vi ses i klasserommet.

Lekse for studenter som skal ta eksamen (gjelder ikke deg som tar modulen som et enkeltstående kurs):


1. Gjennomfør 1-3 timer med kognitiv terapi på en treningsklient eller reell klient. Skriv en rapport om hva du gjorde og opplevde, send også inn klientens tilbakemeldingsskjema. Rapporten skal være på 1-3 sider.


2. Gjennomfør familiekonstellasjon/psykodrama med en klient/treningsklient eller kollokviegruppe. Skriv en rapport om hva du gjorde og opplevde, send også inn klientens tilbakemeldingsskjema. Rapporten skal være på 1-3 sider.

 

Leksen skal sendes inn senest 30 dager etter gjennomført/publisert modul

 

Ved innlevering som lekse, skal oppgaven sendes skolen på mail til: cecilie.hunvik@solstadakademiet.no Til eksamen skal oppgaven inngå i kompendiet du sender inn før eksamen.