Life Coach

Life Coach Studiet 

Life Coach studiet, er for deg som vil jobbe som coach


- som coach er det din oppgave å hjelpe klienten å finne sine egne svar -


- en coach er en drivkraft og målrettet veileder -


- du kan bruke det du lærer i egen praksis, i din jobb innen HR/ledelse/omsorg/helse/rus/, eller som en hobby - 

Hva gjør en Life Coach?


De fleste Life Coacher har sine egne praksiser, enten de jobber i et større fagmiljø, en bedrift, eller har et rom for å ta i mot klienter hjemme. Din jobb som Life Coach, er å ta i mot de som kommer til deg og fungere som en motivator i en målrettet prosess. Coaching er for klienter som vet at noe er galt og som vil ha målrettet hjelp for å rydde opp og komme videre.  Din jobb som coach er å tilføre verktøyene og være en sparringspartner, drivkraft og motivator på veien, mens klientens jobb er å finne svarene og gå veien.


Å få være til stede som andres Life Coach er utrolig givende og morsomt, du ser konkrete resultater fra gang til gang og får være til stede i store prosesser i andres liv. Samtidig er det å være coach et stort ansvar som du alltid må være bevisst, men det får du lære alt om på utdanningen.


På SolstadAkademiets Life Coach studie får du lære alt du trenger å kunne, fra grunnmuren til store modeller som kan brukes i alle slags situasjoner, du får også mange trinn-for-trinn oppskrifter, både i form av teknikker og øvelser, men også i form av Life Coaching og Familie Coaching m.m. 


Du får også hjelp og råd rundt hvordan å komme i gang med din egen praksis, enten du vil starte en klinikk med flere terapeuter eller du ønsker en fleksibel, enkel arbeidsdag ved å arbeide hjemmefra.


På skolen får du treffe andre med samme interesse og bygge et godt kollegialt læremiljø som vil vare lenge etter at du er ferdig på skolen.


Du kan lese om alle modulene på studiet nedenfor og ta gjerne kontakt med skolen om du har spørsmål.

Nedenfor kan du lese om alle de lærerike, varierte modulene på LifeCoach studiet. Jeg håper vi ses i klasserommet.

Life Coach studiet til SolstadAkademiet har løpende opptak og inntak hele året. Det gjøres mulig ved at alle moduler er selvstendige fagenheter som ikke bygger på hverandre. På den måten spiller det ingen rolle om du begynner i januar, mars eller oktober, du begynner når det passer for deg, forutsatt at vi har ledig plass i klasserommet. Et unntak er Meditasjons terapi modulene, disse to må tas i kronologisk rekkefølge. Totalt består studiet av 11 moduler som går over ca 18 måneder. Datoene for hver enkelt modul finner du på startsiden her på solstadakademiet.no. Studenter på Life Coach studiet deltar altså ta alle de 11 modulene nedenfor i kronologisk rekkefølge fra den dato de melder seg inn og melder seg opp til eksamen etter at de har gjennomført 11. og siste modul. For å forklare det enkelt for deg består studiet av følgende moduler:

- Coachingens Grunnprinsipper

- Grunnkurs i meditasjonsterapi

- Fordypning i meditasjonsterapi

- Terapeutiske tidsreiser


- Life Coaching

- Coaching og kommuikasjon

- Terapeutiske teknikker

- SOAR modellen

- Revival week (OBS! Reisekostnader tilkommer)

- Kognitiv terapi og familiekonstellasjoner

- Par-, familie- og skilsmissecoaching

Påmelding: Send en mail til cecilie.hunvik@solstadakademiet.no med forespørsel om studieplass. Fortell hva som gjør at du vil melde deg på, hva du vil bruke studiet til og hvilke forventninger du har. Dersom skolen har plass på studiet, vil du få tilbud om studieplass via e-mail. For å beholde din studieplass må du ha kommer i gang med delbetaling eller ha betalt studiet i sin helhet. Dette studiet har løpende opptak og oppstart hele året, fortusatt at vi har plass i klasserommet.

Finn datoer og mer informasjon om hver enkelt modul nedenfor. Vær nøye med å lese studiebetingelsene under presentasjonen av modulene, der finner du også informasjon om hvordan du melder deg på studiet. OBS! Her står årshjulet presentert to ganger for å vise fremtidige moduler, du som student er igjennom ditt studieforløp og klar for eksamen etter 11 moduler i kronologisk rekkefølge.


Kurs 010820

Coachingens Grunnprinsipper

Se skolens hjemside for datoer

Lær grunnprinsippene i hvordan å hjelpe deg selv og andre. Du får også lære hvordan å ta godt vare på klienter om du skal jobbe profesjonelt.

Kurs 020321

Terapeutiske Tidsreiser

Se skolens hjemside for datoer

Alle mennesker har opplevelser i fortiden de trenger å bearbeide og de aller fleste opplever av og til fremtidsfrykt. Denne helgen fordyper vi oss i teknikker.

Kurs 020221

Life Coaching

Se skolens hjemside for datoer

Å livet er ikke for nybegynnere. Alle trenger noen verktøy og en velfungerende plan, her får du skolens trinn-for-trinn oppskrift for lifecoaching.

Kognitiv terapi og

Familiekonstellasjoner

Se skolens hjemside for datoer

Lær å jobbe med familierelasjoner på en annerledes og praktisk måte og få innføring i kognitiv terapi som et verdifullt tilskudd.

Kurs 011120

Grunnkurs i meditasjonsterapi

Se skolens hjemside for datoer

Lær å skape meditasjoner som skaper varige endringer raskt og varsomt. Metoden har mange likhetstrekk med hypnose og gjennomføres en-til-en eller i grupper. 

Kurs 021021

Terapeutiske Teknikker og EFT

Se skolens hjemside for datoer

Denne helgen får du lære ørelysbehandling, spamassasje av hode, hender og føtter, metamorfose og intro til fotsoneterapi.

Kurs 010321

SOAR modellen,

Se skolens hjemside for datoer

SOAR modellen er den mest komplette terapimodellen som finnes, denne helgen får du mye verdifull praktisk trening i å jobbe som terapeut.

Kurs 020221

Par-, Familie-, Skilsmisse coaching

Se skolens hjemside for datoer

Denne modulen får du lære SolstasdAkademiets oppsett for hvordan å jobbe terapeutisk med parcoaching, familier og par som skal skilles.

Kurs 020621

Fordypning i meditasjonsterapi

Se skolens hjemside for datoer

Denne modulen viderefører vi det du lærte i grunnkurset til bruk innenfor livsstil, vekt, sosial mestring, angst, depresjon, avhengighet og traumebehandling.

Kurs 010121

Coaching og kommunikasjon

Se skolens hjemside for datoer

Denne helgen får du lære å bygge velfungerende strategier, jobbe profesjonelt med grupper og nøytralisering og forbedring av assosiasjoner.

Kurs 010920

Revival week

Se skolens hjemside for datoer

Bli med til Italia for å fornye deg selv. Start med blanke ark, lær å spise bedre, leve bedre, sove bedre, planlegge bedre, karriere vurdering, lege fortiden og gi fremtiden en boost.

Dette får du i ditt studie:


* 11 moduler i klasserommet, se ovenfor

* Skriftlige, lettforståelige kompendier til hver modul, med både teori og praktiske trinn-for-trinn øvelser

* SolstadAkademiets kompendie Teknikker og øvelser, (her får du en rekke ekstra øvelser du kan bruke med klienter eller i kollokvie.)

* Facebook gruppe for studenter hvor dere kan hjelpe hverandre

* Sertifisering som Life Coach. 

* Erfaren foreleser og lærer, SolstadAkademiet har vært i drift i over 10 år.

* Muligheten for å skreddersy din utdanning ved å legge til flere eksamner til en hyggelig pris

* Muligheten til å velge bort eksamen, dersom du studerer på hobbybasis for å glede deg selv

* Muligheten til å utsette eksamen ved å gjennomføre 6 måneders praksis før du tar eksamen, dersom du ønsker det

* Venner for livet


OBS! Dette må du beregne i tilleg: Modulen Revival week, holdes i Italia eller sør i Frankrike. På denne modulen må du selv dekke fly, transport, overnatting, mat og andre aktiviteter du ønsker å delta på, dette er ikke inkludert i studieavgiften. Dersom du ikke kan delta på Revival week fordi du er forhindret fra å reise, gir det ingen avslag i studieprisen, uansett årsak. Om du velger å bli hjemme eller må bli hjemme vil du få en hjemmeoppgave i stedet for modulgjennomføring.


PRAKTISK INFORMASJON:


Hvem passer utdanningen for? Life Coach studiet passer for deg som vil jobbe med å hjelpe mennesker som privatpraktiserende i egen praksis og for deg som vil bruke det du lærer i jobben du allerede har innen HR/ledelse/helse/omsorg og for deg som studerer som en hobby og kilde til selvutvikling for å glede deg selv og dine nærmeste.


Påmelding: Send en mail til cecilie.hunvik@solstadakademiet.no med forespørsel om studieplass. Fortell hva som gjør at du vil melde deg på, hva du vil bruke studiet til og hvilke forventninger du har. Dersom skolen har plass på studiet, vil du få tilbud om studieplass via e-mail, sammen med studiekontrakt og faktura på depositum. For å beholde din studieplass må depositumet betales innen 14 dager og studiekontrakten må sendes signert til skolen.


Sted: Bakåsveien 24, 1900 Fetsund


Adkomst med bil: Enkleste adkomst er med bil, vi har gratis parkering rett utenfor. Du bruker ca 15 minutter fra Lillestrøm sentrum og ca 30 min fra Oslo sentrum.


Adkomst med kollektivtrafikk: Ta buss 470 fra Lillestrøm stasjon til Gran i Fet, bussen bruker ca 20 minutter. Du må påregne ca 10 min gange fra bussholdeplassen til skolen.


Klokkeslett: 


Fredag: 18.00-21.30

Lørdag og søndag: 11.00-18.00


Pris og betaling:


Studiet har to betalingsmodeller du kan velge mellom:


Studiepris:

Innmeldingsavgift 1.999,-

Modulavgift: 2.499,- x 11= 27.489,-

Eksamensavgift: 2.499,-

Totalpris: 31.987,-


Du velger selv om du vil betale hele studieavgiften ved innmelding eller om du vil delbetale etter følgende plan:

Innmeldingsavgift - 10 avdrag a 2.499,- - eksamensavgift, altså 12 innbetalinger totalt. Vær oppmerksom på at fakturaavgift kr 79,-tilkommer på alle fakturaer.


OBS! Fravær gir ikke redusert studieavgift. Ved fravær får du mulighet til å repetere sammen med neste årskull, evt bestille privattimer med lærer for raskere gjennomføring.


Har du lyst til å ta flere av skolens moduler utover de som er på din pensumliste, kan du delta på ekstra moduler for kr 2.999,- pr modul. Har du lyst til å studere mye utover pensum på Life Coachstudiet bør du vurdere HelhetsTerapet studiet hvor alle skolens moduler (med unntak av Bedriftscoaching 1 og 2) er på pensumlisten.


Pensum: Pensum utdeles på skolen. 


Kollokvie: Life Coach studiet har krav om deltagelse på minst to kollokvie helger, da praktisk trening er helt avgjørende for å lykkes med dette fagområdet.


Lekser: Etter hver modul gis lekser i form av innleveringer og/eller krav til gjennomføring av timer med praksis/treningsklienter. Hva som er lekse står oppgitt på siden for hver modul. Lekser skal sendes skolen via e-mail senest 4 uker etter gjennomført modul. Leksene skal også sammenstilles til et enhetlig kompendie som leveres senest 14 dager før studenten melder seg opp til eksamen.


Fravær: Det er krav til 90% deltagelse i klasserommet. Dersom en student har mer fravær enn 10% kan det løses via privatundervisning. Privatundervisning koster kr 499,- for 60 minutter. Dersom privatundervisning ikke er ønskelig eller gjennomførbart, kan studenten ta igjen tapt undervisning påfølgende skoleår. Studieavgift tilbakebetales ikke for tapt undervisning og derav forsinket eksamen, da studenten har anledning til å repetere påfølgende år. 


Force Majour: Ved uforutsette hendelser i samfunnet eller ved skolen, herunder situasjoner relatert til korona, kan undervisning bli flyttet eller gitt som nettundervisning. Det gis ingen rabatt eller tilbakebetaling av studieavgift ved Force Majour eller andre uforutsette hendelser, da studenter vil få samme studietilbud selv om det leveres elektronisk.


Eksamensavgift: Eksamensavgift pålydende 2.499,- samt studieavgift må være betalt før sertifisering deles ut.


Sertifisering: Når du har bestått din eksamen utdeles en sertifisering som Life Coach fra SolstadAkademiet.


Mat: Fredag kveld har vi kun en kort benstrekk halvveis i undervisningen og ingen spisepause, men ta gjerne med litt frukt eller noe du kan spise mens undervisning pågår om du behøver et måltid :) Det finnes kaffe, te og vann på skolen. Det er ingen spisesteder i nærheten så du behøver å ta med mat til lørdag og søndag. Vi har kjøleskap og microbølgeovn.


NAV: SolstadAkademiet har hatt mange studenter som har fått sitt studie betalt av NAV. Ta kontakt med skolen, så får du hjelp med søknadsprosessen. Vær oppmerksom på at NAV sine søknadsprosesser ofte er langvarige, så sørg for å ta kontakt med skolen i god tid før studiestart om du kan.


Betaler arbeidsgiver studiet ditt? SolstadAkademiet har erfaring med studenter som får sitt studie betalt av sin arbeidsgiver. I disse tilfellene tar opptaksprosessen noe lengre tid, da vi må opprette litt mer kontakt med både deg og arbeisgiver, vær derfor rask med å ta kontakt slik at vi får alt i orden innen studiestart.Hilsen fra en av våre studenter:


Jeg har tatt utdannelsen til NLP Coach ved SolstadAkademiet og er strålende fornøyd med valget av skole. Cecilie Hunvik er en meget dyktig lærer som er i besittelse av enorme mengder kunnskap om feltet hun foreleser i. Hun er nærmest definisjonen på det som på fagspråket heter ”ubevisst kompetent”! (Hva det er vil du lære om på coach-utdanningen).

Hun øser ut av sin kunnskap på en lettfattelig måte, krydret med mange og gode eksempler og historier, noe som gjør at kunnskapen ”sitter” hos oss elever.

Cecilie er ekte og varm som person samt en stor motivator og inspirator som gir av seg selv og som virkelig brenner for fagfeltet. Hun veileder og korrigerer på en behagelig og lett forstålig måte som får frem det beste hos hver enkelt elev. Dette gjør at som elev er jeg trygg på å ta de forskjellige verktøyene i bruk i praksis umiddelbart, og undervisingen er veldig praktisk lagt opp med mye tid til øvelser. Denne utdanningen er det beste valget jeg har gjort på lang tid!

Jeg kan på det varmeste anbefale SolstadAkademiets coach utdanning med Cecilie Hunvik som dyktig og dedikert lærer. Dette er stedet å utdanne seg på for å bli en god og flink NLP coach!

 

Mette Ma Finstad, Friske Grep, NLP Coach/massasjeterapeut/ friskvernsrådgiver. Treffes på mobil 951 68 426 eller e-post mettema@friskegrep.no  Se hjemmesiden www.friskegrep.no for mer info.


Mette Ma Finstad

VERDIER OG VISJON


SolstadAkademiets visjon er å tilby utdanning og kurs av høy kvalitet som gjør studentene trygge i sin fremtidige rolle som terapeuter og coacher.


Skolen skal tilby både dybde og bredde.


Hos SolstadAkademiet skal alle trives og oppleve å få gode venner.


Studiene skal være mulige å gjennomføre selv om man har en travel hverdag.


Skolen skal være åpen både for de som vil jobbe profesjonelt og for de som kommer fordi de vil lære av egen interesse uten å planlegge det som en karriere.


Hos SolstadAkademiet vil du oppleve å bli sett, hørt og forstått. Du vil få lære, føle deg inkludert og involvert og du som skal arbeide profesjonelt skal få føle deg kompetent. Dette gjøres gjennom høye faglige krav til skolen og gjennom stadige forbedringer.


De som uteksamineres fra skolen skal ha fått en kvalitetsmessig sterk utdanning i hvordan å hjelpe mennesker i endringsprosesser, har lært alt de trenger av etikk og yrkesstoltet, slik at de fremstår profesjonellt og håndterer det store ansvaret det er å jobbe med mennesker som har det vanskelig.


SolstadAkademiet - stedet for læring og trivsel


Dette sier en av skolens tidligere studenter: 


"En utrolig god skole, ledet av en fantastisk lærer ♥️ Cecilie skaper et kjempe godt læringsmiljø og ser hver enkelt elev. 🤩 Hun deler masse god kunnskap på en forstålig måte, samtidig som hun deler masse av seg selv. 🤗 Hun gir det lille ekstra for at alle skal føle seg bra og ivaretatt, og hun legger tilrette for at man etter studietiden skal føle seg trygg i rollen som ferdigutdannet terapeut. 🙏🏻 Miljøet er kjempe godt, og jeg har bare blitt kjent med snille og vakre sjeler 🌷 Solstad akademiet anbefales derfor til alle, og man kan også se frem til en dose selvutvikling underveis 🌟"

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV


Hold deg oppdatert på våre utdanninger og kurs og vær den første som får vite det når nye kurs åpner for påmeldinmg. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få gratis nettkurs i målcoaching i velkomstgave