Helhets Terapeut

Helhets Terapeut Studiet 

Helhets Terapeut studiet, er SolstadAkademiets mest komplette studie


- dette er studiet for deg som vil ha en trygg grunnmur og stor bredde -


- studiet passer for alle som vil hjelpe andre enten du er helt ny innen faget eller har erfaring fra tidligere arbeid -


- du kan bruke det du lærer i egen praksis, i din jobb innen omsorg/helse/rus/ledelse, eller som en hobby - 

Hva gjør en Helhets Terapeut?


De fleste Helhets Terapeuter har sine egne praksiser, enten de jobber i et større fagmiljø, eller har et behandlingsrom hjemme. Din jobb som Helhets Terapeut er å ta i mot de som kommer til deg med et blikk for hele mennesket, med en målsetting om å se, høre og forstå. Det er viktig at klienten føler seg trygg på å være fortrolig med deg og føler seg ivaretatt i gode hender. Din oppgave er å velge riktig metode for riktig klient, noen behøver samtaleterapi, noen behøver massasje, noen behøver en vennlig dytt via coaching og andre trenger meditasjonsarbeid, eller bare et sted å senke skuldrene og være sårbare, men de aller fleste trenger en kombinasjon av alt det nevnte og kanskje noe mer. 


På SolstadAkademiets Helhets Terapeut studie får du lære mange forskjellige terapeutiske metoder som du selv setter sammen til det du gjør best. Skolens målsetting er ikke å "produsere" mange like terapeuter, men å gi akkurat deg nettopp det du trenger for å bli flink til å helpe de som oppsøker deg. Du får også hjelp og råd rundt hvordan å komme i gang med din egen praksis, enten du vil starte en klinikk med flere terapeuter  eller du ønsker en fleksibel, enkel arbeidsdag ved å arbeide hjemmefra.


På skolen får du treffe andre med samme interesse og bygge et godt kollegialt læremiljø som vil vare lenge etter at du er ferdig på skolen.


Du kan lese om alle modulene på studiet nedenfor og ta gjerne kontakt med skolen om du har spørsmål.


Nedenfor kan du lese om alle de lærerike, varierte modulene på Helhets

Terapeut studiet. Jeg håper vi ses i klasserommet.

Helhets Terapeut studiet til SolstadAkademiet har løpende opptak og inntak hele året. Det gjøres mulig ved at alle moduler er selvstendige fagenheter som ikke bygger på hverandre. På den måten spiller det ingen rolle om du begynner i januar, mars eller oktober, du begynner når det passer for deg, forutsatt at vi har ledig plass i klasserommet. Totalt består studiet av 17 moduler som går over ca 17 måneder. Studenter på Helhets Terapeut studiet skal altså ta alle de 17 modulene nedenfor i kronologisk rekkefølge fra den dato de melder seg inn og melder seg opp til eksamen etter at de har gjennomført 17. og siste modul. For å forklare det enkelt for deg består studiet av følgende moduler:

- Coachingens Grunnprinsipper

- Grunnkurs i Meditasjons Terapi

- Terapeutisk Berøring

- Fordypning i Meditasjons Terapi

- Coaching i praksis

- Dypere handlingsmønstre


- Terapeutiske tidsreiser

- Terapeutisk massasje

- Life coaching

- Ayurveda og Bachs blomstermedisin

- Coaching og kommunikasjon

- Terapeutiske teknikker og EFT


- SOAR modellen

- Revival week

- Kognitiv terapi og familiekonstellasjoner

- Par-, familie- og skilsmissecoaching

- Målcoaching

- NLP øvelser, salg og networking

Påmelding: Send en mail til cecilie.hunvik@solstadakademiet.no med forespørsel om studieplass. Fortell hva som gjør at du vil melde deg på, hva du vil bruke studiet til og hvilke forventninger du har. Dersom skolen har plass på studiet, vil du få tilbud om studieplass via e-mail, sammen med studiekontrakt og faktura på depositum. For å beholde din studieplass må depositumet betales innen 14 dager og studiekontrakten må sendes signert til skolen.

Finn mer informasjon om hver enkelt modul nedenfor. Vær nøye med å lese studiebetingelsene under presentasjonen av modulene, der finner du også informasjon om hvordan du melder deg på studiet.

Kurs 021020

Terapeutisk Berøring

29 og 30 april, 1 mai 2022

Noen ganger setter emosjonell og psykisk smerte seg i kroppen. Terapeutisk berøring er å finne og berolige disse for så å forløse de.

020521

Terapeutisk Massasje

19-21 August 2022

Når vi har det vanskelig spenner vi musklene, derfor er massasje en naturlig del av et hvert terapeutisk forløp. Denne helgen lærer du massasje til terapi.

010821

Ayurveda og Bachs blomstermedisin

11-13 november 2022

Ayurveda er en indisk filosofi som betyr livets vitenskap og Bachs Blomstermedisin er essenser du blander i terapeutisk hensikt.

Kurs 011120

Grunnkurs i meditasjonsterapi

10-12 februar 2023

Lær å skape meditasjoner som skaper varige endringer raskt og varsomt. Metoden har mange likhetstrekk med hypnose og gjennomføres en-til-en eller i grupper. 

010621

Dypere handlingsmønstre NLP MP eksamen

12-14 mai 2023

Lær å bruke sansene dine i arbeid med andre denne modulen. Vi jobber med øvelser og med energiarbeid i terapeutisk øyemed på behandlingsbenk.

Kurs 020621

Fordypning i meditasjonsterapi

18-20 august 2023

Denne modulen viderefører vi det du lærte i grunnkurset til bruk innenfor livsstil, vekt, sosial mestring, angst, depresjon, avhengighet og traumebehandling.

Kognitiv terapi og

Familiekonstellasjoner

27-29 mai 2022

Lær å jobbe med familierelasjoner på en annerledes og praktisk måte og få innføring i kognitiv terapi til bruk i din praksis.

Kurs 010820

Coachingens Grunnprinsipper

16-18 september 2022

Lær grunnprinsippene i hvordan å hjelpe deg selv og andre. Du får også lære hvordan å ta godt vare på klienter om du skal jobbe profesjonelt.

Kurs 020820

Coaching og kommunikasjon

9-11 desember 2022

Her får du lære enkle, kraftfulle coachingteknikker og språkmønstre som skaper store endringer raskt, både i ditt eget liv og når du bruker de på venner eller klienter profesjonelt.

Kurs 020221

Life Coacing

17-19 mars 2023

Å livet er ikke for nybegynnere. Alle trenger noen verktøy og en velfungerende plan, her får du skolens trinn-for-trinn oppskrift for lifecoaching.

NLP øvelser, Salg og Networking

26-28 mai 2023

Bli god på coachende øvelser, salg og networking. Denne modulen får du øve mye praktisk sammen med andre studenter, slik at du blir trygg i rollen med å jobbe en-til-en.

Kurs 020221

Par-, Familie-, Skilsmisse coaching

15-17 september 2023

Denne modulen får du lære SolstasdAkademiets oppsett for hvordan å jobbe terapeutisk med familier, parcoaching, og par/familier som skal skilles.

Kurs 020321

Terapeutiske Tidsreiser

24-26 juni 2022

Alle mennesker har opplevelser i fortiden de trenger å bearbeide og de aller fleste opplever av og til fremtidsfrykt. Denne helgen fordyper vi oss i teknikker.

Kurs 010121

Coaching i praksis

14-16 oktober 2022

Denne helgen får du lære å bygge velfungerende strategier, jobbe profesjonelt med grupper og nøytralisering og forbedring av assosiasjoner.

020534

Målcoaching

6-8 januar 2023

Denne modulen får du lære SolstadAkademiets komplette verktøy for målcoaching, et uvurderlig verktøy når du skal hjelpe deg selv eller andre.

Kurs 010321

SOAR modellen og

Sleigh of mouth

14-16 april 2023

SOAR modellen er den mest komplette terapimodellen som finnes, denne helgen får du mye verdifull praktisk trening i å jobbe som terapeut.

Kurs 010920

Revival week - forny deg selv

En uke i Italia

5-11 juni 2023

Bli med til Italia for å fornye deg selv. Start med blanke ark, lær å spise bedre, leve bedre, sove bedre, planlegge bedre, karriere vurdering, lege fortiden og gi fremtiden en boost.

Kurs 021021

Terapeutiske Teknikker og EFT

13-15 oktober 2023

Denne helgen får du lære ørelysbehandling, spamassasje av hode, hender og føtter, metamorfose og intro til fotsoneterapi.

PRAKTISK INFORMASJON:


Hvem passer utdanningen for? Helhets Terapeut studiet passer for deg som vil jobbe med å hjelpe mennesker som privatpraktiserende i egen praksis og for deg som vil bruke det du lærer i jobben du allerede har innen HR/ledelse/helse/omsorg og for deg som studerer som en hobby og kilde til selvutvikling for å glede deg selv og dine nærmeste.


Påmelding: Send en mail til cecilie.hunvik@solstadakademiet.no med forespørsel om studieplass. Fortell hva som gjør at du vil melde deg på, hva du vil bruke studiet til og hvilke forventninger du har. Dersom skolen har plass på studiet, vil du få tilbud om studieplass via e-mail, sammen med studiekontrakt og faktura på depositum. For å beholde din studieplass må depositumet betales innen 14 dager og studiekontrakten må sendes signert til skolen.


Sted: Bakåsveien 24, 1900 Fetsund


Adkomst med bil: Enkleste adkomst er med bil, vi har gratis parkering rett utenfor. Du bruker ca 15 minutter fra Lillestrøm sentrum og ca 30 min fra Oslo sentrum.


Adkomst med kollektivtrafikk: Ta buss 470 fra Lillestrøm stasjon til Gran i Fet, bussen bruker ca 20 minutter. Du må påregne ca 10 min gange fra bussholdeplassen til skolen.


Klokkeslett: 


Fredag: 18.00-21.30

Lørdag og søndag: 11.00-18.00


Pris og betaling:


Innmeldingsavgift 1.999,-

Modulavgift: 2.499,- x 18= 44.982,-

Eksamensavgift: 2.499,-

Totalpris: 49.480,-


Studieavgiften delbetaler du via faktura. Den måneden du melder deg inn betaler du både innmeldingsavgift og modulavgift, deretter betaler du modulavgift frem til du er ferdig med ditt studie. OBS! Ved fravær og i måneder skolen ikke har undervisning, betaler du likevel studieavgift, da du her kjøper en pakke, moduler du blir forhindret fra å delta på, kan du komme tilbake til skolen og ta senere vederlagsfritt. Fakturaavgift kr 79,- tilkommer på alle fakturaer.


Dersom du ønsker å betale hele studieavgiften ved innmelding er det selvfølgelig i orden. Da sparer du fakturaavgift kr 79,- x 17= 1.343,-.


Pensum: Pensum utdeles på skolen. 


Kollokvie: Helhets Terapetut studiet har ikke krav om deltagelse på kollokvie, da studentene har et stort pensum og er mye til stede på skolen. Studenter oppfordres likevel til å danne kollokviegrupper, da dette er veldig nyttig for hver enkelt. OBS! Dersom du som en del av ditt studie planlegger å gå opp til eksamen som Hypno Terapeut stilles samme krav til kollokvie som det gjør for de som kun studerer til Hypno Terapeut, se HypnoTerapeutenes studieside for eksamenskrav dersom dette gjelder deg.


Lekser: Etter hver modul gis lekser i form av innleveringer og/eller krav til gjennomføring av timer med praksis/treningsklienter. Hva som er lekse står oppgitt på siden for hver modul. Lekser skal sendes skolen via e-mail senest 4 uker etter gjennomført modul. Leksene skal også sammenstilles til et enhetlig kompendie som leveres senest 14 dager før studenten melder seg opp til eksamen.


Fravær: Det er krav til 90% deltagelse i klasserommet. Dersom en student har mer fravær enn 10% kan det løses via privatundervisning. Privatundervisning koster kr 499,- for 60 minutter. Dersom privatundervisning ikke er ønskelig eller gjennomførbart, kan studenten ta igjen tapt undervisning påfølgende skoleår. Studieavgift tilbakebetales ikke for tapt undervisning og derav forsinket eksamen, da studenten har anledning til å repetere påfølgende år. 


Force Majour: Ved uforutsette hendelser i samfunnet eller ved skolen, inkl koronarelaterte situasjoner, kan undervisning bli flyttet eller gitt som live nettundervisning. Det gis ingen rabatt eller tilbakebetaling av studieavgift ved Force Majour eller andre uforutsette hendelser, da studenter vil få samme studietilbud selv om det leveres elektronisk.


Eksamensavgift: For hver eksamen fakturerers det en eksamensavgift pålydende 2.000,- denne må være betalt før sertifisering deles ut.


Nettmoduler: Alle skolens moduler gjennomføres i klasserommet. Som en mulighet til repetisjon får du etter hver modul tilsendt tilsvarende modul som nettmodul, slik at du kan repetere så mye du vil, dersom modulen finnes i skolens videoarkiv, gjelder ikke alle moduler.


Sertifisering: Når du har bestått din eksamen utdeles en sertifisering som Helhets Terapeut fra SolstadAkademiet.


Servering/Mat: Kveldsundervisningen gjennomføres fra 18-21. Disse kveldene har vi kun en kort benstrekk halvveis i undervisningen og ingen spisepause, men ta gjerne med litt frukt eller noe du kan spise mens undervisning pågår om du behøver et måltid :) Det finnes kaffe, te og vann på skolen. Lørdag og søndag er det viktig at du har med deg mat, det er ingen steder i umiddelbar nærhet hvor du kan kjøpe mat. Vi har kjøleskap og micro.


NAV: SolstadAkademiet har hatt mange studenter som har fått sitt studie betalt av NAV. Ta kontakt med skolen, så får du hjelp med søknadsprosessen. Vær oppmerksom på at NAV sine søknadsprosesser ofte er langvarige, så sørg for å ta kontakt med skolen i god tid før studiestart om du kan.


Betaler arbeidsgiver studiet ditt? SolstadAkademiet har erfaring med studenter som får sitt studie betalt av sin arbeidsgiver. I disse tilfellene tar opptaksprosessen noe lengre tid, da vi må opprette litt mer kontakt med både deg og arbeisgiver, vær derfor rask med å ta kontakt slik at vi får alt i orden innen studiestart.


Mulighet for å ta flere eksamner: Som student på HelhetsTerapeutstudiet har du hele skolens pensum på din timeplan. Du kan derfor velge å gå opp til flere av eksamnene som skolen for kr 1.999,- i eksamensgebyr pr ekstra eksamen.

Dette får du i ditt studie:


* 17 moduler i klasserommet, se ovenfor

* De fleste moduler er forhåndsinnspilt på video, disse får du tilsendt i etterkant av hver modul, slik at du kan repetere dersom du ønsker det.

* Skriftlige, lettforståelige kompendier til hver modul, med både teori og praktiske trinn-for-trinn øvelser

* SolstadAkademiets kompendie Teknikker og øvelser, (her får du en rekke ekstra øvelser du kan bruke med klienter eller i kollokvie.)

* Facebook gruppe for studenter hvor dere kan hjelpe hverandre

* Erfaren foreleser og lærer

* Muligheten for å skreddersy din utdanning ved å legge til flere eksamner

* Muligheten til å velge bort eksamen, dersom du studerer på hobbybasis for å glede deg selv

* Muligheten til å utsette eksamen ved å gjennomføre 6 måneders praksis før du tar eksamen, dersom du ønsker det

* Venner for livet

* Sertifisering som Helhets Terapeut. OBS! Helhets Terapeuter kan, dersom de ønsker deg også gå opp til eksamen som NLP Practitoners og NLP Master Practitoners for å kvalifisere til opptak i NLH, studiet rommer også pensum som gjør at de som vil kan melde seg opp til eksamen som Life Coach, Samtale Terapeut og Meditasjons Terapeut, hver eksamen koster kr 1.999,- og er frivillig. OBS! NLP Eksamen har en annen pris enn terapeutstudiene, snakk med skolen dersom du ønsker dette.  Dersom du studerer til Helhets Terapeut som hobby er eksamen som Helhets Terapeut frivillig.


OBS! Dette må du beregne i tillegg: Modulen Revival week holdes i Italia, Frankrike, Island eller Sortland i Norge, destinasjon varierer fra år til år. På denne modulen må du selv dekke fly, transport, overnatting, mat og andre aktiviteter du ønsker å delta på. Dersom du ikke kan/ønsker å delta på Revival week, gir det ingen avslag i studieprisen, for deg som ikke kan delta gis kurset som nettmodul. Reisen forutsetter minst 5 deltagere, ved færre påmeldte holdes modulen i klasserommet, studenter oppmuntres da likevel til å tilbringe helgen hjemmefra ved å overnatte i Lillestrøm eller Oslo, dette for å få fullt utbytte av det å reise hjemmefra. Dersom helgen holdes i klasserommet går de som vil ut og spiser sammen lørdag kveld. Det gis ingen avslag i prisen dersom modulen holdes i klasserommet og ikke på andre destinasjoner.


VERDIER OG VISJON


SolstadAkademiets visjon er å tilby utdanning og kurs av høy kvalitet som gjør studentene trygge i sin fremtidige rolle som terapeuter og coacher.


Skolen skal tilby både dybde og bredde.


Skolen skal både ha utdanninger som kan gjennomføres på 6 - 12 -18 måneder, slik at studentene selv kan bestemme hvor lenge de vil studere ut fra både tid og lommebok.


Hos SolstadAkademiet skal alle trives og oppleve å få gode venner.


Studiene skal være mulighe å gjennomføre selv om man har en travel hverdag.


Skolen skal være åpen både for de som vil jobbe profesjonelt og for de som kommer fordi de vil lære av egen interesse uten å planlegge det som en karriere.


Hos SolstadAkademiet vil du oppleve å bli sett, hørt og forstått. Du vil få lære, føle deg inkludert og involvert og du som skal arbeide profesjonelt skal få føle deg kompetent. Dette gjøres gjennom høye faglige krav til skolen og gjennom stadige forbedringer.


De som uteksamineres fra skolen skal ha fått en kvalitetsmessig sterk utdanning i hvordan å hjelpe mennesker i endringsprosesser, har lært alt de trenger av etikk og yrkesstoltet, slik at de fremstår profesjonellt og håndterer det store ansvaret det er å jobbe med mennesker som har det vanskelig.


Eksamnene NLP Master Practitioner, HypnoTerapeut, HelhetsTerapeut og EnergiTerapeut hos SolstadAkademiet kvalifiserer for å få en yrkesutdanning som kvalifiserer til opptak hos NLH slik at de vil kunne få en solid forening i ryggen, yrkesforsikring og mulighet til å registrere seg i Alternativregisteret i Brønnøysund.


SolstadAkademiet - stedet for læring og trivsel


Dette sier en av skolens tidligere studenter: 


"En utrolig god skole, ledet av en fantastisk lærer ♥️ Cecilie skaper et kjempe godt læringsmiljø og ser hver enkelt elev. 🤩 Hun deler masse god kunnskap på en forstålig måte, samtidig som hun deler masse av seg selv. 🤗 Hun gir det lille ekstra for at alle skal føle seg bra og ivaretatt, og hun legger tilrette for at man etter studietiden skal føle seg trygg i rollen som ferdigutdannet terapeut. 🙏🏻 Miljøet er kjempe godt, og jeg har bare blitt kjent med snille og vakre sjeler 🌷 Solstad akademiet anbefales derfor til alle, og man kan også se frem til en dose selvutvikling underveis 🌟"

Hilsen fra en av våre studenter:


Jeg har tatt utdannelsen til NLP Coach ved SolstadAkademiet og er strålende fornøyd med valget av skole. Cecilie Hunvik er en meget dyktig lærer som er i besittelse av enorme mengder kunnskap om feltet hun foreleser i. Hun er nærmest definisjonen på det som på fagspråket heter ”ubevisst kompetent”! (Hva det er vil du lære om på coach-utdanningen).

Hun øser ut av sin kunnskap på en lettfattelig måte, krydret med mange og gode eksempler og historier, noe som gjør at kunnskapen ”sitter” hos oss elever.

Cecilie er ekte og varm som person samt en stor motivator og inspirator som gir av seg selv og som virkelig brenner for fagfeltet. Hun veileder og korrigerer på en behagelig og lett forstålig måte som får frem det beste hos hver enkelt elev. Dette gjør at som elev er jeg trygg på å ta de forskjellige verktøyene i bruk i praksis umiddelbart, og undervisingen er veldig praktisk lagt opp med mye tid til øvelser. Denne utdanningen er det beste valget jeg har gjort på lang tid!

Jeg kan på det varmeste anbefale SolstadAkademiets coach utdanning med Cecilie Hunvik som dyktig og dedikert lærer. Dette er stedet å utdanne seg på for å bli en god og flink NLP coach!

 

Mette Ma Finstad, Friske Grep, NLP Coach/massasjeterapeut/ friskvernsrådgiver. Treffes på mobil 951 68 426 eller e-post mettema@friskegrep.no  Se hjemmesiden www.friskegrep.no for mer info.


Mette Ma Finstad

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV


Hold deg oppdatert på våre utdanninger og kurs og vær den første som får vite det når nye kurs åpner for påmeldinmg. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få gratis nettkurs i målcoaching i velkomstgave