Terapeutisk Berøring 2021

Terapeutisk Berøring

Når emosjonell eller mental smerte har satt seg i kroppen og

trenger hjelp for å slippeFor kursdeltagere og studenter: Denne modulen er åpen for alle, enten du er student ved skolen eller ikke. Dersom du har modulen som en del av studieplanen din, betaler du selvfølgelig ikke for deltagelse, det er dekket av din studieavgift, du skal heller ikke melde deg på dersom modulen er en del av ditt pensum, du har allerede en plass i klasserommet. Oppgitt pris og påmelding gjelder for kursdeltagere som ikke studerer fast ved skolen og for studenter som ikke har modulen som pensum.


Informasjon om påmelding osv finner du nedenfor.

Dette er et nybegynnerkurs for deg som er nysgjerrig på Terapeutisk Berøring og det krever ingen forkunnskap, annet enn interesse for å hjelpe deg selv og andre.


Vi begynner helt fra bunnen av og forklarer alt fra hvordan du setter opp benken, til hvordan du jobber med hele mennesket, du får også lære litt coaching, samtaleteknikk og kundebehanding, slik at du er godt rustet til å ta imot treningskandidater etter kurset. 


All behandling foregår med klienten liggende på benk med alle klærne på og vi setter av tid til at deltagerne jobber praktisk med hverandre på kurset, slik at du får utøve det du lærer med en gang.


Dette er et veldig morsomt og lærerikt kurs av høy kvalitet, hvor deltagerne opplever å bli godt kjent og knytter nyttige bånd og nyter å være sammen med mennesker som har samme interesse.


Terapeutisk Berøring er en varsom og mild behandlingsform som gjør at kunden tør å gå dypt og klarer å forløse selv det fortrengte. Terapeutisk Berøring foregår med klienten liggende på en behagelig benk med klærne på under hele behandlingen. Behandlingen kan også gjennomføres på stol for klienter som ikke kan/vil ligge. Målsettingen med behandlingen er å hjelpe klienten å gi slipp på emosjonelle, fysiske og sjelelige vanskeligheter som begrenser klientens hverdag. Du får lære praktisk arbeid på benk, kundemottak, om kroppens energisystemer og strømmer, fysikk og mye, mye mer.


Terapeutisk Berøring er den mest varsomme formen for terapi og passer for alle som har opplevd vonde utfordringer i livet som de vil forløse, men også for alle som strever i nåtid med stress, dårlig søvn, begrenset pust, sorg, ensomhet, tristhet, selvtillitt, oppblåsthet, fordøyelse, muskel-/skjelett-/ledd-plager eller mangel på retning og glede.


I Terapeutisk Berøring ligger klienten behagelig på behandlingsbenk med alle klærne på. Terapeuten sin oppgave er å være til stede som samtalepartner dersom klienten ønsker det, eller som et stille, betryggende nærvær, dersom klienten behøver stillhet og ro til egne, indre prosesser. Dette styrer gjerne seg selv.


Under behandlingen beveger terapeutens hender seg rolig over klientens muskulære system og leter etter hevelser og skjevheter som skyldes emosjonelle spenninger. Terapeuten leter også etter det vi kaller energiblokkeringer, som er områder i kroppen som vi på en måte stenger av via spenning og mangel på pust og oppmerksomhet, en litt diffus tilstand vi skaper gjennom muskelspenninger når livet går oss imot og som vi glemmer å korrigere når livet blir bedre.


Terapeutens oppgave er å finne disse blokkeringene og gjennom berøring og lett akupressur, kombinert med samtale, motivere kroppen til å gi slipp og slippe livet inn. Mange opplever å bli fri fra en rekke plager når kroppen gir slipp på det vonde og tillater livet å komme inn igjen. kundens kropp motiveres til å lege seg selv,


Terapeutisk Berøring er noe alle får til. På kurset får du lære det teoretiske og trene praktisk, mens vi jobber oss igjennom hele kroppen, du får også lære om klientbehandling, fysikk, samtaleteknikk og litt coaching.

Agenda Fredag:


18.00 Velkommen

Meditasjon

Undervisning:

- Hva er Terapeutisk Berøring

- Anatomi

- Innføring i metode

- Vi starter med å jobbe på benk og begynner med rygg, dersom vi rekker

21.30 Vi avslutter


Viktig! Som forarbeid er det viktig at du tenker over livet ditt slik det var, slik det er og hvordan du vil at det skal være, slik at det går fortere å velge tema når du selv skal trene sammen med de andre studentene.


Agenda Lørdag:


11.00 Velkommen

Meditasjon

Undervisning:

- Hvordan å ta imot klient og legge til rette for en god relasjon. Kartlegging av problemstilling.

- Hvordan å sette opp benken og forberede behandling

- Hvordan å "møblere" benken og berøre klienten

- Vi kombinerer undervisning og praktisk arbeid på benk resten av dagen

18.00 Vi avslutter


Viktig! Som forarbeid er det viktig at du tenker over livet ditt slik det var, slik det er og hvordan du vil at det skal være, slik at det går fortere å velge tema når du selv skal trene sammen med de andre studentene.


Agenda Søndag:


11.00 Velkommen

Meditasjon

Undervisning:

- Kroppsspråk

- Pust

- Vi kombinerer undervisning og  praktisk arbeid på benk resten av dagen.

18.00 Vi avslutter


Viktig! Som forarbeid er det viktig at du tenker over livet ditt slik det var, slik det er og hvordan du vil at det skal være, slik at det går fortere å velge tema når du selv skal trene sammen med de andre studentene.

 

Lekse for studenter som skal ta eksamen (gjelder kun studenter ved skolen og ikke kursdeltagere) :


Til din eksamen skal du levere 6 tilbakemeldingsskjemaer fra klienter/medstudenter som har mottatt Terapeutisk Berøring.


Husk å ta på deg myke, behagelige klær dette er en lærerik helg, men også en Feelgoodhelg :) 

Praktisk informasjon og påmelding:


Kurset passer for deg som vil lære å bruke terapeutisk berøring profesjonelt eller som hobby.


For studenter og kursdeltagere: Denne modulen er en del av studieplanen til studenter ved SolstadAkademiet. Dersom du har denne modulen som en del av ditt pensum, betaler du selvfølgelig ikke for deltagelse, det er dekket av din studieavgift, du skal heller ikke melde deg på dersom modulen er en del av ditt pensum, du har allerede en plass i klasserommet. Oppgitt pris og påmelding gjelder for kursdeltagere som ikke har modulen som pensum og som kun vil delta på modulen som et kurs.


Dato: Se skolens "hjem" side for datoer


Sted: Bakåsveien 24, 1900 Fetsund


Påmelding: Send mail til: cecilie.hunvik@solstadakademiet.no


Pris: 2.999,- 


Betaling: Kursavgift betales via faktura direkte etter påmelding. Fakturaavgift kr 79,- tilkommer.


Adkomst: Adkomst er enklest med bil, vi har gratis parkering utenfor


Kollektivtrafikk: Ta buss 470 fra Lillestrøm, du på påregne ca 10 min gange fra bussholdeplassen. For søk i Ruter, skriv Bakåsveien, Lillestrøm så får du opp alle alternativer. Tog til Svingen i Fet er også et alternativ, men det er lenger og brattere å gå og anbefales kun for de som vil ha en "frisk" tur :)


Mat: Ta med matpakke.


Annet: Ta med penn og notatbok (vi har om du glemmer), du får utdelt kompendie ved ankomst. 


Påkledning: Myke behagelige klær, et ekstra par varme sokker og gjerne en lun jakke du kan ta av og på, sørg for å ikke ha for tykk genser, den som behandler deg må kunne følge kroppens fasong og muskler.