Familiecoaching 2021

Agenda Fredag:


Oppstart kl 17.00 

Velkommen.

Undervisning:

- Introduksjon til familiecoaching

- Møt familien

- NLP forutsetningene

19.00 Pause

19.30 Undervisning:

- NLP forutsetningene fortsetter

- Sansene våre/representasjonssyst

- Visuelle

- Auditive

- Kinestetikere

- AD personligheter

- Overlappende repsyst

21.30 Vi avslutter


Viktig! Som forarbeid er det viktig at du tenker over livet ditt slik det var, slik det er og hvordan du vil at det skal være, slik at det går fortere å velge tema når du selv skal trene sammen med de andre studentene.

 

           

Familiecoaching/Familieterapi/Skillsmissecocahing

Lær å jobbe med familier og par

Dette kurset er forbeholdt skolens studenter eller erfarne profesjonelle


Kurset passer for deg som er student ved SolstadAkademiet eller som allerede er profesjonell terapeut. Dette er et fagområde som krever at du har både utdanning og erfaring, for de som har det, er dette et enormt lærerikt og givende kurs som forbereder deg til å gå inn i et veldig spennende fagområde.


For kursdeltagere og studenter: Denne modulen er åpen for alle, enten du er student ved skolen eller ikke. Dersom du har modulen som en del av studieplanen din, betaler du selvfølgelig ikke for deltagelse, det er dekket av din studieavgift, du skal heller ikke melde deg på dersom modulen er en del av ditt pensum, du har allerede en plass i klasserommet. Oppgitt pris og påmelding gjelder for kursdeltagere som ikke studerer fast ved skolen og for studenter som ikke har modulen som pensum.


For påmelding og praktisk informasjon, se nedenfor agendaen.

Agenda Lørdag:


Oppstart kl 11.00 

Velkommen.

Undervisning:

- Tolkning

- Reframing

- State/Tilstand

- Økologi

- Intime/Through time

13.00 Pause

14.00 Undervisning: 

NLP øvelser til bruk i familiecoaching

18.00 Vi avslutter


Viktig! Som forarbeid er det viktig at du tenker over livet ditt slik det var, slik det er og hvordan du vil at det skal være, slik at det går fortere å velge tema når du selv skal trene sammen med de andre studentene.


Agenda Søndag:


Oppstart kl 11.00

Velkommen.

Undervisning:

- En-til-en konsultasjoner med familien

- NLP øvelse valg

- Møt familien/paret igjen

12.00 Pause

13.00 Undervisning:

- Stoløvelser

14.30 Pause

14.45 Undervisning:

- Chunking

- Videre forløp med familien

- Skilsmissecoaching

18.00 Vi avslutter


Viktig! Som forarbeid er det viktig at du tenker over livet ditt slik det var, slik det er og hvordan du vil at det skal være, slik at det går fortere å velge tema når du selv skal trene sammen med de andre studentene.


           

OBS! Denne modulen er kun for SolstadAkademiets medlemmer eller andre deltagere som allerede er terapeuter eller coacher av utdannelse. Årsaken til det, er at det å jobbe med familier er et stort ansvar som krever erfaring, kunnskap og tygghet i rollen.

Påmelding og praktisk informasjon:


Dato: Se skolens "hjem" side for datoer


Sted: Bakåsveien 24, 1900 Fetsund


Påmelding: Send mail til: cecilie.hunvik@solstadakademiet.no


Pris: 2.999,- 


Betaling: Kursavgift betales ved påmelding


Adkomst: Adkomst er enklest med bil, vi har gratis parkering utenfor


Kollektivtrafikk: Ta buss 470 fra Lillestrøm, du på påregne ca 10 min gange fra bussholdeplassen. For søk i Ruter, skriv Bakåsveien, Lillestrøm så får du opp alle alternativer. Tog til Svingen i Fet er også et alternativ, men det er lenger og brattere å gå og anbefales kun for de som vil ha en "frisk" tur :)


Mat: Ta med matpakke


Annet: Ta med penn og notatbok (vi har om du glemmer), du får utdelt kompendie ved ankomst

Hva kan jeg bruke dette kurset til?


Dette er en modul for deg som vil jobbe profesjonelt med par/familier som enten vil ha hjelp til å få familien til å fungere bedre og reddes fra oppbrudd, eller for familier som forstår at skilsmisse er det beste alternativet og som vil ha hjelp til å skilles som venner. 


På kurset får du forslag til et konkret time-for-time opplegg og forklaring om hvordan du best møter familien som gruppe og som enkeltpersoner. Du får lære veldig mye om "human behvior" og personlighetstyper og forskjellene som både styrker og utfordrer oss. 


Du vil også få en rekke gode coachingøvelser som du kan gjøre med paret/familien samlet og på en-til-en timene med partene. 


Hele dette kurset er filmet og sammen med kurset får du alt videomateriellet. Det innebærer mange øvelser som vi ikke rekker å gjøre i klasserommet, men som du får vist på video hjemme. I tillegg gir det deg en veldig fin mulighet til å repetere ved behov. 


Alle deltagere blir oppfordret til å møtes etter kurset for å øve og bli tryggere i rollen.


Kan du ta dette kurset for å lære å hjelpe din egen familie? Til en viss grad, mange som har tatt dette kurset har lært mye nyttig til bruk i egen situasjon. Men dette er et kurs for profesjonelle. Et par som sliter bør heller oppsøke en profesjonell og gå i terapi/coaching, enn å gå på et kurs som dette for  å hjelpe seg selv. Derfor er det ikke tilrådelig. Hvis dere ønsker et kurs istedenfor terapi er det bedre å ta et kurs som par som er for par hos de som tilbyr det. 


Gratis gave til alle som deltar:


Dette kurset er på forhånd spilt inn som nettkurs. Alle som deltar denne modulen får i etterkant tilsendt nettmodulen, slik at du kan repetere så mye du vil, til du føler deg trygg på fagstoffet.

Lekse for studenter som skal ta eksamen (gjelder ikke deg som tar modulen som et enkeltstående kurs):


Velg en av de tre følgende oppgavene:

1. Lag en tenkt case om et par eller en familie, fortell meg hva problemstillingen er og hva du vil gjøre for å hjelpe de.

2. Jobb med et reelt par eller en familie (bare for studenter som har annen erfaring eller er på slutten av sitt studie). Fortell meg hva paret/familien slet med og hva dere gjorde.

3. Hjelp et par eller en enkeltperson med skilsmissecoaching (bare for studenter som har annen erfaring eller er på slutten av sitt studie). Fortell meg hva paret/familien/personen slet med og hva dere gjorde

 

Dette er hva oppgaven skal inneholde:

 

  • Beskrivelse av hvert enkelt familiemedlem, plassering i familien, alder, ”problem” og ressurs
  • Beskrivelse av familien som helhet og hva som egentlig er casen
  • En redegjørelse for et 10 timers opplegg med familien
  • Forslag til løsning
  • Forslag til hvordan familien skal strukturere seg i året som kommer med tidfestede mål og delmål

 

Leksen skal sendes inn senest 45 dager etter gjennomført/publisert modul

 

Oppgaven skal være på 2-6 sider. Ved innlevering som lekse, skal oppgaven sendes skolen på mail til: cecilie.hunvik@solstadakademiet.no Til eksamen skal oppgaven i tillegg leveres som en del av kompendiet du sender inn før eksamen.