Ayurveda og Bachs blomstermedisin 2021

Agenda Fredag:


17.00 Velkommen

Undervisning:

- Yoga/meditasjon

- Ayurveda og doshaer 

18.30 Pause

19.00 Undervisning:

- Ayurveda i hverdagen

- Ayurvedisk kosthold

21.30 Vi avslutter


Helhetsterapeutisk Weekendkurs

Ayurveda, Bachs blomstermedisin og urter som leger

Ditt naturlige apotek og din naturlige livsstil


Kurset passer for deg som har en gryende interesse for den indiske filosofien Ayurveda (Livets vitenskap) og/eller Bachs blomstermedisin eller for deg som har en terapeutisk praksis og ønsker deg flere verktøy. En Ayurvedisk tankegang er en god grunnmur for en hver terapeutisk praksis og Bachs blomstermedisin er et verdifullt tillegg til behandlingen du tilbyr.


For kursdeltagere og studenter: Denne modulen er åpen for alle, enten du er student ved skolen eller ikke. Dersom du har modulen som en del av studieplanen din, betaler du selvfølgelig ikke for deltagelse, det er dekket av din studieavgift, du skal heller ikke melde deg på dersom modulen er en del av ditt pensum, du har allerede en plass i klasserommet. Oppgitt pris og påmelding gjelder for kursdeltagere som ikke studerer fast ved skolen og for studenter som ikke har modulen som pensum.


For påmelding og praktisk informasjon, se nedenfor agendaen.

Agenda Lørdag:


11.00 Velkommen

Undervisning:

- Yoga/meditasjon

- Ayurvedisk filosofi

- Det enkle liv

13.00 Pause

14.00 Undervisningen fortsetter: 

- Ayurvedisk medisin

18.00 Vi avslutter

Agenda Søndag:


11.00 Velkommen

Undervisning:

- Hva er Bachs Blomstermedisin

- Hvordan bruke Bachs Blomstermedisin

13.00 Pause

- Hvordan blande essenser

- Vi blander Bachs essenser til eget bruk

18.00 Vi avslutterPåmelding og praktisk informasjon:


Dato: Se skolens "hjem" side for datoer


Sted: Bakåsveien 24, 1900 Fetsund


Påmelding: Send mail til: cecilie.hunvik@solstadakademiet.no


Pris: 2.999,- 


Betaling: Kursavgift betales ved påmelding


Adkomst: Adkomst er enklest med bil, vi har gratis parkering utenfor


Kollektivtrafikk: Ta buss 470 fra Lillestrøm, du på påregne ca 10 min gange fra bussholdeplassen. For søk i Ruter, skriv Bakåsveien, Lillestrøm så får du opp alle alternativer. Tog til Svingen i Fet er også et alternativ, men det er lenger og brattere å gå og anbefales kun for de som vil ha en "frisk" tur :)


Mat: Ta med matpakke


Annet: Ta med penn og notatbok (vi har om du glemmer), du får utdelt kompendie ved ankomst

Gratis gave til alle som deltar :O)


Alle som deltar på dette weekendkurset får blande to egne essens fra Bachs blomstermedisin, som de kan ta med seg hjem. Dersom du ønsker å blande fler essenser kan du det, men må betale kr 50,- pr essens og ta med egne små flasker. Det anbefales i så fall å kjøpe små flasker med pipette, disse fås kjøpt på apotek, helsekost, nettbutikker og panduro.


Jeg håper du kommer :) Hilsen Cecilie

Hva vil jeg lære denne modulen?


Ayurveda er en indisk filosofi som mennesker i den delen av verden har fulgt i tusenvis av år. Ayurveda betyr livets vitenskap og på norsk folkemunne kan vi godt oversette det til sundt, norsk bondevett. Ayurveda handler om å leve så naturlig og i takt med kroppen som mulig. Å vise deg selv hensyn, hegne om den du er og nære den verdifulle farkosten som kroppen din er. Den opprinnelige Ayurvedaen er dessverre litt krevende for en travel, norsk hverdag, men derfor er det desto viktigere at vi tar med oss det vi kan få til å fungere. Derfor får du denne helgen lære Ayurveda til hverdagsbruk, slik at du kan nære og ivareta deg selv, slik kroppen og sinnet ditt egentlig foretrekker. Du får også lære hvordan å forebygge sykdom ved å kjenne igjen de tidlige tegnene og "snu i tide" som fjellvettreglene sier. 


Bachs blomstermedisin: Dr Bach arbeidet frem Bachs Blomstermedisin på 1930-tallet, da han oppdaget at fysikalse problemer

ofte har psykologiske rotårsaker/ettereffekter.  Han viet sin forskning til å identifisere rotårsakene. En rotårsak kan være det psykologiske bakteppet som skaper skade/sykdom, mens ettereffekt er vanskeligheter som inntreffer etter selve hendelsen. 


Denne kvelden får du en innføring i de 38 essensene og du får blande din egen essens. Om du vil blande mer enn en essens, må du ha med deg små flasker å fylle de på, det kan være glass du har i matskapet allerede, eller du kan kjøpe små flasker på f.eks Europris. Best er det om du får tak i pipetteflasker av glass, disse kan kjøpes på nett, helsekost/apotek.


Bachs Blomstermedisin er vidunderlig til egenbehandling og et fint tilskudd til din praksis med klienter.


Urter til hverdagsbruk: Alt av dagens medisin er basert på hva de som har levd før oss lærte av å bruke planter som medisin. Etterhvert lærte legemiddelindustrien å lage medisiner fra kjemikalier, men det er likevel den gamle plantelæren som ligger i bunnen for dette. Mange legende planter kan du finne i din egen hage, nærmeste grøftekant eller på en liten tur i skogen. Disse urtene har ikke nødvendigvis medisinsk verdi i vår tid, men samtidig er det fint å kunne føre kunnskapen og interessen videre. Denne dagen er bare en liten introduksjon til naturens apotek, men det en ment som en inspirasjon til egenstudie for de som synes dette er spennende. Vi vil blande et urtebrygg (en grønn te) i klasserommet som alle får smake på. Med kurset får du noen enkle oppskrifter og bokanbefaling for de som vil fordype seg. 

Lekse for studenter som skal ta eksamen (gjelder ikke deg som tar modulen som et enkeltstående kurs):


1. Gjør doshatesten og fortell om du synes det ble som forventet, hva du synes om doshalæren og hvordan du kan bruke det i en profesjonell praksis. 


2. Jobb med en klient eller lag en tenkt case og fortell hva slags blomsteressens du ville laget for å hjelpe klienten, skriv en rapport fra arbeidet og dersom du brukte en klient legger du ved klientens tilbakemeldingsskjema


3. Jobb med en klient eller lag en case hvor et urtebrygg/salve vil kunne være til nytte, skriv en rapport fra arbeidet og dersom du brukte en klient legger du ved klientens tilbakemeldingsskjema


OBS! Leksen skal leveres senest 45 dager etter deltagelse på modulen. Den skal også leveres som en del av kompendiet du leverer før eksamen.