Din plan

Å legge en plan for året er enkelt og fornuftig. Du kan gjøre dette arbeidet når som helst i løpet av året.  Sett av noen timer når det passer for deg og skap det livet du ønsker deg.

Slik gjør du det:

Begynn med oppgave 1 og jobb deg videre i kronoligisk rekkefølge.

Synes du det blir for overveldende, eller for mye jobb? Da er du hjertelig velkommen til å hoppe mellom oppgavene i selvbestemt rekkefølge, eller kanskje du bare vil gjøre noen få av oppgavene og la det være med det. Alt dette er helt opp til deg. Det er ditt liv, ditt år og din fremtid. La de neste 12 månedene bli det beste året noensinne!


Det er du som er skaperen av deg!

LAG DIN

EGEN 

ÅRSPLAN 


Oppgave 1

Hva synes jeg gikk bra i året som gikk?

Klikk på knappen nedenfor og kom til skjema for denne oppgaven


Oppgave 4

Lag et livshjul for året som gikk

Klikk på knappen og kom til skjema for denne oppgaven

Oppgave 7

Lag en dagsplan

Klikk på knappen og kom til skjema for denne oppgaven

Oppgave 2

Hva kunne jeg gjort bedre i året som gikk?

Klikk på knappen nedenfor og kom til skjema for denne oppgaven


Oppgave 5

Lag et livshjul for året som kommer

Klikk på knappen og kom til skjema for denne oppgaven

Oppgave 8

Lag en månedsplan

Klikk på knappen og kom til skjema for denne oppgaven

Oppgave 3

Hva vil jeg gjøre bedre i året som kommer?

Klikk på knappen nedenfor og kom til skjema for denne oppgaven

Oppgave 6

Gjør en markedsanalyse av livet ditt

Klikk på knappen og kom til skjema for denne oppgaven

Oppgave 9

Lag en 10-årsplan

Klikk på knappen og kom til skjema for oppgaven

Mine to beste tips for gjennomføring:


1. Vær åpen for endringer. Ingen av oss vet helt hva livet vil sende vår vei. Da jeg la min 10-årsplan var det en hel masse jeg ikke visste. Jeg hadde ingen anelse om at jeg skulle bruke masse tid på å være lokalpolitiker, eller at jeg skulle skille meg fra mannen min etter et 27 år langt forhold og kjøpe et komplett oppussingsobjekt hvor jeg selv skulle være eneste snekker. Når alle disse tingene skjer, må vi justere planene våre, men det betyr ikke at vi må gi de opp. Bare tenke annerledes. Tro på deg selv, hele veien, uansett hva livet sender deg. Du er skaperen av ditt liv, nyt det :)


2. Materialiser det som skal skje. Dette er en velkjent coachingteknikk som tar i bruk loven om tiltrekning. Når du ønsker deg noe, materialiser det, da blir det mer virkelig. Da jeg la min tiårsplan, kjøpte jeg en gjenstand som skulle minne meg på planen. Denne gjenstanden flytter jeg på året rundt slik at jeg ikke skal se meg blind på den og hver gang jeg ser den, minner den meg om hva jeg beveger meg mot, dette morer meg, siden ingen andre i huset vet hva den symboliserer :) Du kan også materialisere andre hendelser. Da jeg som ung opplevde å miste 9 barn på veien til å bli mor, kjøpe jeg en bamse, den satt jeg hvor jeg kunne se den og sa til meg selv at en dag ville den bamsen ha en eier og nå har jeg tre barn, som ikke har noen anelse om hva den bamsen symboliserer, selv om de alle har lekt med den, da jeg bestemte meg for å kjøpe mitt eget hus etter skilsmissen, kjøpte jeg en låsesylinder, den hang jeg på kontoret mitt over pulten, for å bekrefte for meg selv at jeg snart hadde mitt eget hus, hvor låsesylinderen skulle sitte. Da jeg begynte å drømme om en ny mann i livet mitt, kjøpte jeg en ramme jeg likte. Jeg satt rammen på kontorpulten min, uten bilde inni, vel vitende om at den en dag ville inneholde et bilde av meg og mannen i mitt liv og det var faktisk et litt stort øyeblikk den dagen jeg kunne skrive ut et fint bilde av oss og sette i rammen. Så altså, du kan materialisere drømmene dine, allerede før de er virkelighet og det er både morsomt og motiverende.


Lykke til kjære du. Nå er det opp til deg. Skap ditt drømmeliv :)

VÅRE VERDIER OG VISJON


SolstadAkademiets visjon er å tilby utdanning og kurs av høy kvalitet til lavest mulig pris. Dette gjøres fordi grunnlegger Cecilie Hunvik brenner for at vi formidler kunnskap som alle trenger og at den derfor må gjøres tilgjengelig for alle gjennom brukervennlighet som nettkurs, helgekurs, kveldskurs og dagtidsundervisning til priser alle kan ha råd til. Dette får vi til ved å holde kostnadene nede, gjennom effektive rutiner, smart timeplan og gode avtaler med våre samarbeidspartnere.


Vi vil hjelpe mennesker til å hjelpe seg selv og utdanne mennesker som vil hjepe andre. Hos oss vil du oppleve å bli sett, hørt og forstått. Du vil få lære, føle deg inkludert og involvert og du som skal arbeide profesjonelt skal få føle deg kompetent. Dette får vi til gjennom høye faglige krav til skolen og gjennom stadige forbedringer.


Alle som studerer hos oss for å få en yrkesutdanning skal kvalifisere til opptak hos NLH slik at de vil kunne få en solid forening i ryggen, yrkesforsikring og mulighet til å registrere seg i Alternativregisteret i Brønnøysund.


Alle som vil studere hos oss for egen interesse, hobby eller for faglig påfyll, vil oppleve å føle seg like inkludert som de som kommer for yrkesutdannelse.


Vi tar vare på mennesker


SolstadAkademiet - stedet for læring og trivsel

Nettkurs

SolstadAkademiet tilbyr en rekke nettkurs, både for deg som vil ha faglig påfyll og for deg som vil jobbe med å heve kvaliteten på egen hverdag

Blogg

I bloggen kan du lese om aktuelle temaer og hva som skjer på skolen

Kost og Ernæring, utdanning og kurs

Er du interessert i kost og ernæring? Vi tilbyr kurs og yrkesutdanning med dette som tema

Videoer fra skolen

Lurer du på hvordan det vil være å studere hos oss? Se videoer fra skolen her

La oss gå sammen


- Tigergutt? sa Ole Brumm.

- Ja? sa Tigergutt

- Ingenting, sa Brumm, "Jeg ville bare vite at du var der"


la oss være der for hverandre


Det er ikke alltid vi har så mye tid. Likevel trenger alle noen. Å føle seg ensom og alene er noe av det vondeste et menneske kan oppleve. I den hverdag vi lever i, opplever mange mennesker at de er alene, til og med når de er sammen med andre.


Hvorfor er det slik? Det skyldes ikke bare tidsklemma eller andre ting som kommer i veien. Det skyldes ofte at vi er redd for å dele vårt indre, for å være ærlige og for å være sårbare. Det skyldes også ofte at de vi deler med, ikke er kompetente til å ta oss i mot, til å møte oss slik vi trenger å bli møtt, eller gi oss hjelp som faktisk hjelper.


Derfor er det at alle trenger en coach eller terapeut. En profesjonell, objektiv person som kan være til stede i livet ditt over tid. Lytte til deg, backe deg opp og hjelpe deg til å se ditt potensiale og muligheten og læringen i en hver opplevelse. Slik at du kan leve et rikere, lykkeligere og mer bærekraftiv liv. Ingen av oss kommer til verden med oppskriften i hånden og veien blir til mens vi går. Å ha en terapeut eller coach med seg på veien, burde være en selvfølge, for alle, det gjør deg smartere, roligere, stødigere og gladere. Slik at du kan være til stede i eget liv, nå dine mål og glede deg over samvær med dine nære og kjære. For det er vel det livet handler om?


Kom og lær hos oss :)


Vi vil lære deg alt du behøver å vite, enten du vil har hjelp til selv til selvhjelp, hjelpe dine nære og kjære på hobbybasis, eller om du vil jobbe profesjonelt med å hjelpe mennesker.


SolstadAkademiet - stedet for læring og trivsel

Hilsen fra en av våre studenter:


Jeg har tatt utdannelsen til NLP Coach ved SolstadAkademiet og er strålende fornøyd med valget av skole. Cecilie Hunvik er en meget dyktig lærer som er i besittelse av enorme mengder kunnskap om feltet hun foreleser i. Hun er nærmest definisjonen på det som på fagspråket heter ”ubevisst kompetent”! (Hva det er vil du lære om på coach-utdanningen).

Hun øser ut av sin kunnskap på en lettfattelig måte, krydret med mange og gode eksempler og historier, noe som gjør at kunnskapen ”sitter” hos oss elever.

Cecilie er ekte og varm som person samt en stor motivator og inspirator som gir av seg selv og som virkelig brenner for fagfeltet. Hun veileder og korrigerer på en behagelig og lett forstålig måte som får frem det beste hos hver enkelt elev. Dette gjør at som elev er jeg trygg på å ta de forskjellige verktøyene i bruk i praksis umiddelbart, og undervisingen er veldig praktisk lagt opp med mye tid til øvelser. Denne utdanningen er det beste valget jeg har gjort på lang tid!

Jeg kan på det varmeste anbefale SolstadAkademiets coach utdanning med Cecilie Hunvik som dyktig og dedikert lærer. Dette er stedet å utdanne seg på for å bli en god og flink NLP coach!

 

Mette Ma Finstad, Friske Grep, NLP Coach/massasjeterapeut/ friskvernsrådgiver. Treffes på mobil 951 68 426 eller e-post mettema@friskegrep.no  Se hjemmesiden www.friskegrep.no for mer info.


Mette Ma Finstad

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV


Hold deg oppdatert på våre utdanninger og kurs og vær den første som får vite det når nye kurs åpner for påmeldinmg. Meld deg på vårt nyhetsbrev og få gratis nettkurs i målcoaching i velkomstgave