NLP COACH TM

ET STUDIE I TRE SEMESTRE

SOLSTADAKADEMIET, THE SOCIETY OF NLP OG RICHARD BANDLER


SolstadAkademiet er en Richard Bandler Skole godkjent av The Society of NLP i USA. Hovedlærer på studiet og grunnlegger Cecilie Hunvik har studert til tittelen NLP Coaching Trainer TM hos Richard Bandler og The Society of NLP i USA og har undervist i NLP i Norge i seks år. SolstadAkademiet er stolt og beæret over alle de flinke studentene som i årenes løp har fått sin utdanning hos oss for å hjelpe seg selv og andre. Alle skolens NLP studenter får sine diplomer signert av Richard Bandler, John La Valle og Cecilie Hunvik. 


En komplett NLP utdanning består av tre semestre:

- NLP Pracititoner TM, starter aug 2020 og januar 2022

- NLP Master Practitioner TM, starter januar 2021 og aug 2022

- NLP Coach TM, starter aug 2021 og jauar 2023


Alle semestre kan tas i kronoligisk rekkefølge hos SolstadAkademiet, men du kan også starte hos oss om du har sertifiseringer fra andre Richard Bandler skoler. De fleste moduler kan også tas som enkeltstående enheter, dersom du ikke vil hoppe på et helt studie, les i så fall nedenfor.


Alle våre studenter får etter eksamen sine sertifikater tilsendt fra USA, signert av Richard Bandler, John La Valle og Cecilie Hunvik.


SolstadAkademiet er i utgangspunktet en "medlemsskole" hvor alle kan studere alt i eget tempo og starte akkurat når man vil. 


For NLP studentene er dette annerledes. The Society of NLP i USA stiller krav til at studiet tas i kronologisk rekkefølge og det krever tilstedeværelse i klasserommet med maks 10% fravær. Det innebærer at om du melder deg på for sent til oppstart i august 2020 må du vente helt til januar 2022 for å kunne bli med. (September 2020 er mulig for etternølere og de som må begynne senere grunnet saksbehandling hos NAV/arbeidsgiver.) Her er det altså veldig viktig å være rask på labben om du ønsker å starte å praktisere/lære så snart som mulig. 


Dersom du ønsker å bare lære litt NLP for å hjelpe deg selv, trenger du ikke å tenke så mye på når hvert enkelt semester starter. Det er fullt mulig å delta på de fleste moduler utavhengig av semestre og studier. Du kan se hvilke moduler du kan delta på uavhengig av studie i SolstadAkademiet butikk. Du finner en knapp til skolens nettbutikk nedenfor.


Du trenger ikke å planlegge å jobbe profesjonelt for å studere hos oss. På SolstadAkademiet er fordelingen ca 50-50 mellom de som kommer for å bli profesjonelle/bruke det de lærer i jobb og de som vil lære for å investere i et bedre liv for seg selv og sine. Uansett hva som er ditt mål, er du like hjertelig velkommen.


Du kan lese en liten introduksjon om de tre semestrene nedenfor. Alle semestre har sine egne informasjonssider, der finner du også knapper som fører deg til egne sider med agenda for hver enkelt modul.


Alle NLP studenter er medlemmer i studieperioden og kan delta på alle de andre spennende modulene skolen tilbyr uten ekstra kostnad om de vil. Se skolens "Hjem" side for komplett oversikt over modulene som tilbys i skolens 18 måneders årshjul.


Håper vi ses i klasserommet :) 

Deltagelse på enkeltmoduler


Du trenger ikke å være NLPstudent for å lære NLP. Mange av NLP modulene er åpne for påmelding som selvstendige moduler for deg som vil lære for å glede deg selv, eller som ønsker nye verktøy til din praksis, disse modulene kan tas både som klasseromsmoduler og som nettkurs. 

NLP Master Practitioner TM


NLP Master Practitioner TM er det andre semesteret på NLP Coach TM utdanningen. Det kan tas som et enkeltstående semester med påfølgende sertifisering eller inngå i en komplett NLP Coach TM utdanning. Opptakskrav for dette semesteret er sertifisering fra NLP Practitioner fra en Richard Bandler skole som ikke er eldre enn 2 år.

OBS! Oppstart er januar 2021, så settes ikke semesteret opp igjen før august 2022, så vær snar om du vil med!

NLP Practitioner TM


NLP Practitioner TM er det første semesteret på NLP Coach TM utdanningen. Det kan tas som et enkeltstående semester med påfølgende sertifisering eller inngå i en komplett NLP Coach TM utdanning.

OBS! Oppstart er august 2020, så settes ikke semesteret opp igjen før januar 2022, så vær snar om du vil med!

NLP Coach TM


NLP Coach TM er det tredje semesteret på NLP Coach TM utdanningen. Etter dette semesteret sertifiseres du som NLP Coach TM og kan jobbe profesjonelt innen coaching. Opptakskrav for dette semesteret er sertifisering fra NLP Master Practitioner fra en Richard Bandler skole som ikke er eldre enn 2 år.

OBS! Oppstart er august 2021, så settes ikke semesteret opp igjen før januar 2023, så vær snar om du vil med!

HVA KOSTER DET?

Nedenfor ser du hva NLP Practitioner TM koster ved raskeste mulige gjennomføring:


Innmelding: 4.999,-

5 måneders medlemskap: a 1.299,- = 6495,-

Eksamensavgift: 4.999,-

Oppmøte eksamen: 998,-

Totalpris: 17.492,-


OBS! Alle NLP studenter må betale ny innmeldingsavgift for hvert semester. Dette er for å tilfredsstille The Society of NLPs krav om betaling av sertifiseringsavgift ved oppstart.


Nedenfor ser du hva NLP Master Practitioner TM koster ved raskeste mulige gjennomføring:


Innmelding: 4.999,-

6 måneders medlemskap: a 1.299,- = 7794,-

Eksamensavgift: 4.999,-

Oppmøte eksamen: 998,-

Totalpris: 18.790,-


OBS! Alle NLP studenter må betale ny innmeldingsavgift for hvert semester. Dette er for å tilfredsstille The Society of NLPs krav om betaling av sertifiseringsavgift ved oppstart. 


Nedenfor ser du hva NLP Coach TM koster ved raskeste mulige gjennomføring:


Innmelding: 4.999,-

4 måneders medlemskap: a 1.299,- = 5196,-

Eksamensavgift: 9.999,-

Oppmøte eksamen: 998,-

Totalpris: 21.192,-


OBS! Alle NLP studenter må betale ny innmeldingsavgift for hvert semester. Dette er for å tilfredsstille The Society of NLPs krav om betaling av sertifiseringsavgift ved oppstart. 


Vil du betale alt med en gang og slippe månedlige trekk og eksamenskostnad i sluttenden? Det er fint for deg som allerede har pengene på konto eller som får studiet dekket av NAV, arbeidsgiver, organisasjon o.l. I så fall sender skolen gjerne faktura på totalbeløpet ovenfor som er raskeste mulige gjennomføring (og da også rimeligste). Ønsker du en faktura sender du en mail om dette til: cecilie.hunvik@hotmail.com 


Du som får studiet betalt av NAV/arbeidsgiver/organisasjon kan få en samlet faktura på alle tre semestre ved oppstart. De fleste opplever at det forenkler prosessen og gir trygghet gjennom studiet. Dersom du ønsker en samlet faktura på alle semestre ved oppstart får en rabatt på kr 1000,- pr semester, total rabatt er da 3.000,- og total studiepris er 57.474 - 3.000 = 54.474,-.

Vanlig stilte spørsmål:


Hva står NLP for?


NLP står for Nevro Linguistisk Programmering og er læren om hvordan vi kan bruke kunnskap om nevrologi og språk til å skape det vi vil ha i livet.


Hvor kommer NLP fra?


NLP Coaching ble et begrep da Richard Bandler og John Grinder begynte å studere menneskelig adferd og språksystemer på 70-tallet. Richard var veldig entusiastisk i forhold til å avdekke hva som egentlig fungerte, når det gjadt å endre menneskelig adferd og hjelpe folk til å ha det bedre, uten å ty til bruk av medisinering. Gjennom sin likefremme adferd kombinert med en lynende skarp hjerne fikk han innpass og fikk følge i fotsporene til den tidens mest suksessfulle behandlere i USA. Han oppdaget fort at disse menneskene hadde noen helt typiske fellestrekk. Disse fellestrekkene var måten de brukte språket på, evnen til å skape samhørighet med andre og evnen til å lese hvilke nivåer mennesker kommuniserte på både verbalt og kroppslig. Dette satt Richard og John i system via sin Meta Modell TM, som du kan lese om i The Structure og Magic 1 og 2. Videre fikk Richard lov, ofte via Virginia Satir å jobbe med store psykiatriske problemstillinger innen psykiatriske institusjoner i USA, han jobbet også med soldater som kom hjem med krigstraumer. Selv gjorde han mye selvstendig forskning på arbeid med traumer, fobier og læring. NLP er en sammenstilling bygget på alt arbeid Richard og John gjorde på denne tiden. I denne tiden studerte de også hypnosens far Milton H. Erickson og grunlegger av Gestalt terapien Fritz Perls for å neven noen. Siden skilte de to lag og Richard fortsatte veien videre med John La Valle og grunnla The Society of NLP, som er NLP slik vi underviser det i dag. For å videreformidle NLP slik det gjøres på SolstadAkdemiet, må NLP Coaching Traineren gå i lære hos Richard og John i USA i to omganger og forplikter seg til å holde seg stadig oppdatert og i dialog med organisasjonen i USA. Når du studerer hos SolstadAkademiet, kan du derfor være helt sikker på å motta undervisning av 1. klasse på et internasjonalt anerkjent nivå.


Hvordan kan jeg bruke det jeg lærer?


Aller først vil du merke en økning av din egen livskvalitet. Du vil merke at du blir mer ressussterk og fylt av mer erergi. Du vil oppleve at når du har flere verktøy til å ordne opp, vil det gi deg en økt opplevelse av orden, kontroll og gjennomføringsevne. Du vil også bli flink til helt naturlig å gi deg selv gode, velfortjente pauser som bygger deg opp og beriker livet ditt. Du vil merke at du kommuniserer bedre, ditt sosiale liv bedres og du får ryddet opp i grums, personlige konflikter og arr fra fortiden. Du vil også merke at du presterer bedre på jobb og at familielivet fungerer bedre. Og best av alt, du vil forstå at det å bygge den fremtiden du vil ha, er enklere enn du ville trodd. Alt dette fordi du lærer hvordan å sette deg i lederstolen i eget liv og skape det livet du ønsker deg. Det er derfor NLPere er så misunnelsesverdig fornøyde hele tiden :) Det kan du også bli, på ordentlig.


Dersom du allerede jobber med mennesker, vil du oppleve gleden av å videreformidle det du har lært til de menneskene du jobber med og du vil oppleve å skape bedre resultater i andre.


Dersom du vil jobbe profesjonelt som NLP Coach TM får du her anledning til å sette det du lærer ut i livet og begynne å jobbe med å bygge opp en kundekrets, mens du får muligheten til å studere videre mot NLP Coach TM tittelen.


NLP Coaching er ikke bare en utdanning, det er en livsstil. Når du har lært NLP er det med deg resten av livet.


Må jeg ville bli coach for å studere NLP Practitoner?


Absolutt ikke. Som regel består klassene våre av 50% studenter som vil bruke NLP i sin jobb/praksis, og 50% studenter som bare vil lære for å glede seg selv og de rundt seg.


Er utdannelsen min verdsatt?


Ja, din utdannelse er verdsatt, både her i Norge og interntasjonalt. Enhver arbeidsgiver vil se det som et stort pluss at du har en utdanning innen NLP Coaching, særlig dersom du jobber med mennesker/omsorg eller innen ledelse.


Din utdannelse er også verdsatt i samfunnet, dersom du søker det opp, vil du finne at mange forfattere, bedriftsledere og mennesker innen film/teater, media, og alle slags yrker innen omsorg har studert NLP, du vil også se at mange politikere og psykologer har NLP trening.


Din utdannelse er i tillegg verdsatt offentlig. Når du etter ditt 2. studieår mottar din sertifisering som NLP Master Practitioner, kan du søke opptak i organiasjonen NLH som er en av Norges største foreninger for Alternative Behandlere, gjennom NLH vil du ha en sterk forening i ryggen og motta yrkesforsikring dersom du ønsker det. Som medlem av NLH med VEKS kurs (et kurs i etikk og moral), kan registrere deg i Alternativregisteret i Brønnøysund og får gjennom det muligheten til å jobbe momsfritt som utøver.


Din utdannelse er internasjonalt anerkjent gjennom The Society of NLP, du som studerer ved en Bandler skole som SolstadAkdemiet, kan jobbe med coaching verden over under et kjent varemerke og nå som rimelige reisemuligheter er stadig mer utbredt og vi har internett og Skype som  introduserer oss for stadig nye muligheter, har du i praksis hele verden som arbeidsplass etter endt utdanning, dersom du ønsker det.


Din NLP utdannelse er en gave du gir deg selv, som fortsetter å vare livet ut :)


Hvor lang er Coach utdannelsen?


Coach utdannelsen er tredelt. Det er her viktig å understreke at hver del er avsluttende og at det markeres med en sertifisering. Det innebærer at det er du selv som bestemmer hvor langt du vil gå og hvor lang tid du vil bruke. Selv studenter som bare er med første studieår, sitter igjen med en verdifull sertifisering og masse kunnskap.


Du starter med NLP Practitoner TM hvor du selv er i fokus og hvor du går i dine egne prosesser og bruker det du lærer hovedsaklig i ditt eget liv.


På NLP Master Practitoner TM går vi videre og du får lære å jobbe aktivt med andre mennesker, enten du vil gjøre det som hobby, til bruk i nåværende jobb, eller som privatpraktiserende coach. Du vil få våre skreddersydde program for å jobbe profesjonelt med LifeCoaching, FamilieCoaching, Målcoaching, Hypnotearpi og Forhandling/Salg/Networking.


På NLP Coach TM får du lære vårt komplette program for å jobbe profesjonelt som NLP Coach TM. Du får lære internasonalt anerkjente modeller brukt av bl.a CocaCola, Apple og IBM for å nevne noen. Dette er modeller du kan bruke både i bedriftscoaching, grupper/team, i familier eller i en-til-en arbeid. Vi bruker mye tid på å trene deg til å jobbe profesjonelt som NLP Coach.


Må jeg melde meg på til alle stegene i studiet?


Nei, hos oss velger du det som passer for deg. Du kan ta NLP Practitoner TM, NLP Master Practitoner TM eller NLP Coach TM, akkurat slik du ønsker. Det som er viktig for oss, er å vise NLPens vidunderlige verden til så mange som mulig.


Kan jeg studere i eget tempo?


Til en viss grad. Vi anbefaler at du tar semestrene direkte etter hverdandre fordi det er til hjelp for deg å ha all læring friskt i minne når du studerer. Du kan ta opp til to års pause mellom hvert semester dersom du ønsker det, men du må da ta eksamen på ditt forrige studie på nytt, slik at vi vet at du har læringen friskt i minne. Dersom du vil tilbake til skolen for å studere videre etter mer enn enn år, vil du bli bedt om å delta gratis på ditt forrige semester samtidig som du tar det neste. Slik at du er helt oppdatert.


Er utdanningen støttet av NAV?


Vi har hvert år studenter hos oss som har fått sin utdanning dekket av NAV, flere har også fått sin NLP utdanning dekket av sin arbeidsgiver. Ta kontakt med skolen dersom dette er aktuelt for deg, så ordner vi det nødvendige papirarbeidet og holder dialogen med NAV, det er vi vant til.


Har du flere spørsmål?


Da er du hjertelig velkommen til å maile skolen til: cecilie.hunvik@solstadakademiet.no