NLP Weekendkurs

Coachingens Grunnprinsipper 


Passer for deg som vil coache deg selv i egen hverdag og for deg som vil lære å coache profesjonelt

Neste dato: 26-27 juni 2021, kurset holdes sammen med kurset Coching og Kommunikasjon, du vil derfor motta deler av pensum som nettkurs og det er viktig at du gjennomfører nettkurset før kurs start.

Agenda Fredag:


17.00 Velkommen

- NLPs historie

- Hva er NLP

- NLP forutsetningene (grunnpilarene )

18.30 Pause

19.30 Oppstart

- Sansene våre og hvordan vi bruker de og hva de forteller oss

- Lær å lese øyebevegelser

- Samhørighet

- Matche/mismatche

- Å følge eller lede....

21.00 Vi avslutter


Viktig! Som forarbeid er det viktig at du tenker over livet ditt slik det var, slik det er og hvordan du vil at det skal være, slik at det går fortere å velge tema når du selv skal trene sammen med de andre studentene.


Viktig! Ankom ikke for tidlig, dørene åpner ikke før 5 min før oppstart av hensyn til din lærers forberedelser. Du må vente ute, uansett vær dersom du møter opp før oppstart, ankommer du byen tidlig anbefales en rusletur i Slottsparken eller en kaffe på Espresso House  som ligger rett i nærheten av skolen :)

Hjemmearbeid for terapeuter/coacher:

Du som skal bli coach/terapeut (og andre som har lyst) setter deg etter modulen inn i følgende pensum:

- Gjennomføringen av en time med klient

- Kartleggingsspørsmål

- Journalføring

- Tilbakemeldingsskjema

- Taushetsplikt

- Innredning av kontor

- Klientmottak

Agenda Lørdag:


11.00 Velkommen.

Undervisning:

- Hvordan å bruke primærsans og perifersans

- Forskjellen på tokning og fakta

- Lær å se verden fra flere vinkler (reframe)

- Hva er en tilstand og hvordan kan vi endre den? (State)

- Analyse av deg selv og andre (Elisitering og kalibrering)

13.00 Pause

14.00 Undervisning:

- Kunsten å skape velfungerende liv (økologi)

- Hvordan å bruke tid til din fordel (in-time/through time)

- Styrken i å leve deg inn i situasjonen og å distansere deg fra den, avhengig av hva som passer når (assosiasjon/dissosiasjon/dobbel dissosiasjon)

- Hvordan gjøre følelser større og mindre etter hva som er mest hensiktsmessig

- Hensiktsmessige overbevisninger

17.00 Vi avslutter


Viktig! Ankom ikke for tidlig, dørene åpner ikke før 5 min før oppstart av hensyn til din lærers forberedelser og klassen som evt har undervisning før din. Du må vente ute, uansett vær dersom du møter opp tidligere enn 5 min før oppstart, ankommer du byen tidlig anbefales en rusletur i Slottsparken eller en kaffe på Espresso House  som ligger rett i nærheten av skolen :)


Agenda Søndag:


11.00 Velkommen.

Undervisning:

- Hvordan snu en følelse

- Forankre en bedre fremtid (Future pace)

- Hvordan hjernen prossesserer og arkiverer informasjon via generalisering (gjenkjenning), forvrengning (å få noe ukjent til å passe) og sletting. Kalt universelle modelleringsprosesser

13.00 Pause

14.00 Undervisning:

- NLPs kommunikasjonsmodell

- Vi går dypere inn i sansene våre (submodaliteter)

- Viktigheten av å fokusere og hva vi velger å fokusere på

- Legg til rette for velfungerende opplevesler, relasjoner og liv (preframing)

- Forstå hvordan du lærer og forstå deg selv og dine prosesser bedre (4 stadier for læring)

17.00 Vi avslutter


Viktig! Ankom ikke for tidlig, dørene åpner ikke før oppstart av hensyn til din lærers forberedelser. Du må vente ute, uansett vær dersom du møter opp tidligere enn oppstart, ankommer du byen tidlig anbefales en rusletur i Slottsparken eller en kaffe på Espresso House  som ligger rett i nærheten av skolen :)


 

Lekse for studenter som skal ta eksamen (gjelder ikke deg som er medlem "bare" for egen glede):


1. Ta i mot en treningskandidat og følge oppsettet for en time med klient. Bruk kartleggingsspørsmål og en av øvelsene du har lært på kurset. Informer om din journalføring og taushetsplik og be om tilbakemelding via skjema. Skjemaet skal sendes inn som en del av din lekse. 


2. Svar skriftlig på følgende: 

- Hva er representasjonssystemene?

- Hva er submodaliteter?

- Skriv om din favoritt blant NLPs grunnprinsipper og fortell hva den betyr for deg

- Fortell hvilken av NLPs grunnprinsipper som "lugger" mest hos deg og drøft hvordan du kan trene på å forstå den

- Hva er forskjellen på reframing og positiv tenkning?

- Hva er en state?

- Hva betyr det at noe oppleves som økologisk?

- Hva er en hensiktsmessig overbevisning og må den være sann?

- Hva betyr det å future pace? Når gjør vi det?

- Hva er å preframe?

- Forklar de universelle modelleringsprosessene slette, forvrenge og generalisere


For din egen del:

- Tren på å matche og mismatche

- Øv på å elisitere og kalibrere deg selv og de rundt deg

Leksen skal sendes inn etter hver modul og leveres igjen når du går opp til eksamen. Du vil ikke motta tilbakemelding på din lekse med mindre noe er direkte feil. Dersom du ønsker hjelp med løsing av lekser er du hjertelig velkommen til å bestille en studentoppfølgningstime online eller på din lærers kontor.


OBS! Leksen skal leveres senest 30 dager etter deltagelse på modulen.

Hva er Coaching?


Å coache innebærer å motivere klienten til å finne sine egne løsninger. En coach gir ikke råd eller forteller klienten hva som er løsningen. Coachens oppgave er å veilede klienten til å selv finne sine løsninger, innenfra.


I coaching er vi ikke så opptatt av å dvele med hva som har skjedd. Vi trenger egentlig bare en kort innføring i historikken, før vi begynner å fokusere på det som skjer i et her og nå perspektiv og å skape den ønskede fremtid. Selvfølgelig trenger vi å lege det som har skjedd, men det kan vi løse relativt raskt via coachingøvelser og hypnose som du får lære på andre moduler ved skolen. 


En person som lever etter NLPs grunnmur er flink til å leve i nuet, skape en god fremtid og hente ut ressursen i det som pågår.


Denne modulen fokuserer vi på å lære deg grunnmuren innen coaching, hvilke begreper og teknikker som ligger i bunnen for hvordan en coach tenker og jobber. 


Dette er en veldig nyttig modul for alle som jobber med mennesker i alle bransjer og en veldig nyttig modul for alle som vil skape et bedre liv for seg selv og sine.

Praktisk informasjon:


Dørene åpnes: Se dagsplan for ditt kurs/klasse. OBS! SolstadAkademiet har kun en regel: INGEN FORTIDLIGKOMMING! Dette av respekt for din lærer som behøver tiden til forberedelser. Ingen slippes inn i bygget før oppstart, uansett vær og gårdsplassen er ingen ventesone. Skolen ligger i Oslo sentrum som er rik på mer spennende ventesoner enn skolens område, vær så snill å bruke disse.


Vi avslutter: Se dagsplan for ditt kurs/klasse. Om du må gå tidligere, gi beskjed til lærer i første pause, rydd og forlat lokalene i stillhet uten å forstyrre andre deltagere når du går.


Adresse: Oscarsgate 46 B. OBS! Det står Briskebyklinikken på ringeklokka og døra.


Mat: De fleste spiser i skolens lokaler, det er hyggelig og lager et godt miljø. Vi har ingen kjøkkenfaciliteter, det er derfor også nødvendig at du tar med enkel mat, evt bestikk og drikke. Grunnet korona serveres ikke vann/kaffe/te/snacs, vi har heller ingen kopper/glass, ta med en to-go-kopp med det du ønsker å drikke. Det finnes mange muligheter for kjøp av mat og drikke på Briskeby og området rundt slottsparken.


Toaletter finnes i lokalet.


Klær: Ta gjerne på myke behagelige klær, det er tross alt helg :) Men det er lov å pynte seg også, av samme grunn :) 


Ta med: Notatbok og noe å skrive med. Samt nettbrett/laptop/telefon slik at du har tilgang til det elektroniske kompendiet.


Pris: Medlemmer/studenter deltar uten ekstra kostnad. Er du ikke medlem/student, men vil delta på denne modulen er prisen 2.999,-. Kursavgiften betales i sin helhet ved påmelding for ikkemedlemer. 


Påmelding: Du melder deg på i skolens nettbutikk. Dersom kurset ikke finnes i nettbutikken, er det fullt. Du finner nettbutikken her:

https://solstadakademiet.no/p%25C3%25A5meldingsside.html


Gratis gave til alle som deltar :O)


Alle som deltar på dette weekendkurset mottar SolstadAkademiets hefte med NLP Øvelser. Her finner du alle øvelser du behøver for å forbedre eget og andres liv.


Alle deltagere mottar fredagen etter kurset en innspilling av hele modulen, slik at du kan repetere om du vil.

Vil du delta på bare dette kurset uten å være medlem? Du melder deg på i skolens nettbutikk. Dersom du ikke finner kurset i nettbutikken, er det fullt eller stengt for påmelding. Du finner nettbutikken her:

https://solstadakademiet.no/p%25C3%25A5meldingsside.html

Jeg grunnla SolstadAkademiet for over 10 år siden. Jeg har en lang og bred utdannelse innen terapi og NLP Coahching. Jeg er godkjent NLP Coaching Trainer fra The Society of NLP og Richard Bandler i USA. Jeg er utdannet Kost- og Ernæringsterapeut, Hypnoterapeut og EFT behandler. Jeg har studert 5 år på Bevissthetsskolen og 3 år på Krystallakademiet. Jeg har også studert psykologi, mindfulnes, meditasjon, ayurveda, massasje, Rosenmetoden, Healing, Yoga, Akupressur, Etikk, Kunst og Håndverk for å nevne noe.

Jeg har jobbet profesjonelt med mennesker i over 20 år. Jeg startet min yrkeskarriære innen motebransjen og satt i mange år i ledergruppen i H&M distansehandel hvor jeg lærte mye om å styre en sukessfull bedrift på en kostnadseffektiv måte. Denne lærdommen sitter dypt, og er tydelig å se i hvordan SolstadAkademiet drives, høy kvalitet til lavest mulig pris. Jeg er også en veldig engasjert sjel som gjør mye frivillig arbeid i sitt lokalsamfunn, til stor glede for meg selv og andre. Noe av det viktigste i mitt liv er progresjon; å stadig utvikle og forbedre meg selv og SolstadAkademiet. Det vises i at kurs og utdanninger på SolstadAkademiet alltid er "up to date" og at jeg deler mye fra min praksis og personlige liv når jeg underviser, og på den måten klarer jeg å engasjere og begeistre, slik at læring blir enkelt og morsomt.

Slik kommer du i kontakt med SolstadAkademiet:


Email: cecilie.hunvik@solstadakademiet.no

Telefon: 41 44 74 71

Besøksadresse: Oscarsgate 46 B, Oslo. Lokalene ligger 2 kvartaler bak slottsparken. Det står Briskebyklinikken på ringeklokka og døra. Dersom du ankommer kollektivt er Nasjonalteateret nærmeste stasjon, da ankommer du lokalene via en spasertur gjennom slottsparken. Ankommer du med bil, finnes flere parkeringshus i nærheten av slottsparken. 


Cecilie Hunvik

NLP Coaching Trainer og HelhetsTerapeut


Se den hypnoterapeutiske meditasjonen Dine Grunnstener og få hjelp til å bygge et sunnere, sterkere og lykkeligere liv :) 

Dette sier våre studenter om oss:


Dette sier våre studenter om skolen:


Tusen takk kjære Cecilie for tre nye lærerike dager med deg! Jeg har lært å ha mer tillit til mine egne evner etter dette og det er et stort gjennombrudd for meg. Teknikkene vi har lært er jeg veldig begeistret for, de er varierte og effektive. Dette kommer jeg til å dra stor nytte av fremover i mine klientbehandlinger. Jeg lærer også mye av din raushet, du byr på deg sjøl og er vennligheten selv. Tusen takk! Varm klem


Modulen har derfor gitt meg svar på “hva jeg skal gjøre når jeg blir stor” og jeg vet jeg kan mestre.


Gleder meg til hver dag jeg skal på skolen. Det gode miljøet hjelper du som lærer godt til å skape. Jeg har fått flere venner for livstid allerede og føler meg inkludert og at alt er veldig profesjonelt – både når det gjelder det faglige og taushetsplikt -samt bruk av tid. Tone Kvam


Det kan jeg varmt anbefale. NLP er et flott verktøy og den måte som Cecilie lærere det fra seg på er helt fantastisk. Jeg kommer til å ta alle 3 NLP studier hos Solstad akademiet. Vennlig hilsen Casper Jørgensen


Kjære Cecilie   Jeg er kjempefornøyd så langt i de kursene jeg har hatt innenfor helhetsterapi studiet og solstadprosessen samt massasjekurset jeg tok er jeg veldig fornøyd med. Jeg har kommet  i dyp kontakt med meg selv, blitt flinkere å slappe av. Tenker annerledes, merker jeg er i en stor endringsprosess som skremmer meg men samtidig gir meg en følelse av å være på riktig livsvei...gir meg mer selvtillit, mer livsglede, samtidig har jeg opplevd å finne min sjele/livsvenn  følges venn.noe som har gitt meg veldig mye både av kjærlighet og sorg...Jeg har møtt så vanvittig mange herlige personligheter, spennende mennesker på kursene. Virkelig selvutvikling til de grader. Jeg er veldig sårbar, samtidig veldig trygg på at jeg heller mer og mer mot det alternative,og ønsker å lære mer om dette:)  Med vennlig hilsen Kjersti


Copyright @ All Rights Reserved