KOST OG ERNÆRING

Kurs for profesjonelle terapeuter og

personlig interesserte

Dette sier tidligere studenter om utdanningen:


Et fantastisk kurs :)) En solid utd som var meget lærerikt og givende der Katrine har en solid faglig kompetanse. Denne formidler hun på en veldig god og spennede måte så jeg anbefaler virkelig dette kurset :))

Haavard Slåttum


Kost- og ernæringskurset var både utviklende og inspirerende. Katrine er en utrolig kunnskapsrik, klok og vennlig lærer som en gleder seg til å møte ved hver undervisning. Hun så alle elevene og var veldig god til å dele kunnskapen sin. Anbefales fra Tone


Vil anbefale kurset med Katrine som lærer for hun gjør stoffet veldig forståelig og jordnært. Katrine er dyktig til å fremstille pensum slik at det hele tiden er interessant.

Katrine som lærer er rolig, grundig og med glimt i øye.

Lykke til med kurset,

Mvh Trine Skjæveland, sykepleier, MediYoga instruktør og Kost og ernæringsterapeut.

Kurs i Kost og Ernæring 

6 dager kurs - Åpent for alle

10 dagers kurs- Kun for terapeuter


Vil du lære mer om kost og ernæring? Vi lever i en jungel av dietter og sprikende kostholdsråd i form av mer eller mindre seriøse ukebladartikler. På SolstadAkademiet har vi opplevd at flere og flere ønsker å lære hva som virkelig gjelder. Hva er det egentlig i maten vi spiser og hvordan kan maten påvirke vår helse?


Strever du, eller en av dine nære og kjære med magesmerter, oppblåsthet, treg mage, urolig søvn, utslett, dårlig konsentrasjon eller overaktivitet. Vil du begynne å trene, men føler jeg for slapp og tung til å i det hele tatt tenke på det, eller kanskje strever du med undervekt/overvekt? Mange opplever at svaret på disse problemene ligger i kostholdet.


Selv mennesker med kroniske sykdommer, kan oppleve en økt livskvalitet gjennom endring av kosthold og livsstil.


Derfor har vi satt opp dette kurset med Katrine Solbakken. Katrine vil lære deg alt du trenger å vite for å sette i gang den nødvendige endringsprosessen med topp motivasjon og gi deg kunnskap som er til å stole på, slik at du kan argumentere godt for dine valg både ovenfor deg selv og for andre. Katrine har en Mastergrad i Ernæring fra NMBU og Bachelor i Naturvitenskaplige fag, hun er også kostholdsveileder fra Tunsberg Medisinske skole og jobber til daglig i MatLos


Grunnleggende kurs i kosthold og ernæring 6 dager

6 dagers kurset passer for alle som vil lære om kost og ernæring. Kanskje strever du eller en av dine nære med overvekt/undervekt, livsstilssykdommer, dårlig søvn, mageproblemer, hudproblemer, eller kanskje er du bare lidenskaplig opptatt av å lære mer om helse og livsstil? Da er dette kurset for deg :) Du kan lese konkret dagsplan med hva du vil få lære lenger ned på siden.


På kurset får du lære å se helheten i hvordan kost og ernæring er en av grunnmurene i et godt liv. Det kan være nyttig å få en oversikt over dette i disse tider med stadig nye dietter. Hva er det i maten vi spiser og hvordan kan maten påvirke vår helse? Selv mennesker med kroniske sykdommer, kan oppleve en økt livskvalitet gjennom endring av kosthold og livsstil. Vi trenger bare å tilby de riktige verktøyene og motivasjonen.


Yrkeskurs i Kost og ernæring – for terapeuter - 10 dager


Jobber du allerede med mennesker og ser at mange av deres problemer skyldes kosthold og livsstil? Da er du ikke alene. Det er en kjennsgjerning at hvordan vi lever er helt avgjørende for hvordan vi har det. Som terapeut/coach har du sikkert masse kunnskap om å motivere til endring, men når du ikke har kunnskapen om hvordan å gjennomføre endringen, er det fort å føle at du kommer til kort. Det gjør vi noe med på dette kuset.


Her får du lære om kost og ernæring relatert til veiledning av dine pasienter. Hvordan maten vi spiser påvirker kroppen vår og hvordan kostholdsendringer bedrer helsen. Du får også lære hvordan å gjennomføre intoleransetesting på pasienter og hvordan du veileder de i etterkant. Denne kunnskapen kan du som terapeut bruke til å veilede dine kunder ut fra deres symptomer og behov. Du vil blant annet lære om fordøyelse av mat og matintoleranse og hvordan maten påvirker blodsukkeret.


Alt du lærer er et ypperlig supplement og hjelpeverktøy til annen behandling du tilbyr for å få kunden din friskere.OBS! Vi understreker at diagnoser og sykdomsbehandling er et område som hører inn under offentlig eller privat lege, og er ikke terapeutens arbeidsområde.


Ved fullført kurs mottar deltagerne kursbevis. Kvalifiserte deltagere får etter kurset muligheten til å jobbe profesjonelt med intoleransetesting og veiledning ift kostholdsendring gjennom MatLos og York Test. Du kan lese mer om MatLos og York Test her: http://matlos.no


Hva vil du lære?


Nedenfor følger en detaljert plan over hver undervisningsdag, slik at du kan begynne å glede deg :)


NYHET! I tillegg til de teoretiske forelesningene vil du også på noen av dagene lære enkel matlaging og praktiske tips til sunn mat i en travel hverdag.


Dag 1-6 er for privatpersoner som vil lære om kost og ernæring til egen nytte. Dag 1-10 er for terapeuter som veilede profesjonelt og foreta intoleransetesting.


For terapeuter som deltar på dag 1-10 følger også et nettkurs i bruk av York Test.


Her følger fagplanen:


Dag 1 og 2:


• Hva inneholder maten vi spiser?


• Hva er fett, karbohydrater og proteiner?


• Matkvalitet – fra jord til bord


• Hvorfor økologisk mat?


• Hva skal vi spise?Dag 3 og 4:


– * En reise gjennom fordøyelsessystemet


– * Stress og fordøyelse


– * Bakteriene i tarmen


– * Når fordøyelsen ikke fungerer optimalt


– * Matintoleranse og lekk tarm


Dag 5 og 6:


* Hormoner og mat.


* Hva er blodsukkerbalanse?


* Mat for et stabilt blodsukker


* Tips til matlaging i en hektisk hverdag


* Menyplanlegging


* Hva trenger du på kjøkkenet?


Dag 7 og 8:


* Kartlegging, veiledning og oppfølging av din pasient


* Individuelt tilpasset kostholdsveiledning


* Testverkøy


* Innføring i Yorktest og Hårmineralanalyse


Dag 9 og 10:


* Praktisk øvelse i kostholdsveiledning


* Gjennomgang av testresultater på de som har tatt Yorktest eller hårmineralanalyse


* Skriftlig oppgave


* Oppsummering av det viktigste på kurset

Sted:

Undervisningen gjennomføres i en 200 år gammel, flott bestyrerbolig som ligger i et museum og naturreservat. Den perfekte ramme for en skole som SolstadAkdemiet. Området ligger like utenfor Lillestrøm i Akershus. Lokalene har gratis parkering rett ved døren og gode kollektivforbindelser både med tog og buss. Adressen er: Fetsund lenser

Lundveien 3, 1900 Fetsund

Dato skoleåret 2017/2018:

15. og 16. nov

11. og 12. des

15. og 16. jan

5. og 6. feb

5. og 6. mars

Pris:

6 dagers kurset for privatpersoner koster kr 5.999,-

10 dagers kurset for terapeuter koster kr 9.999,-

Betaling:

Du betaler enkelt via PayPal, du behøver ikke å ha en PayPal konto, du kan betale med ditt vanlige bank/kreditt kort, bare følg de enke anvisningene. PayPal er en av verdens sikreste betalingsløsninger på nett. Kursavgiften må innbetales i sin helhet ved påmelding.

Lekser:

Mellom hver samling i klasserommet kan det bli gitt lekser. Du får ikke mer lekser enn du klarer i en normal hverdag.

Eksamen:

10 dagers kurset for terapeuter avsluttes med en skriftlig eksamen.

6 dagers kurset avsluttes med utdeling av kursbevis.

Fravær:

Dette er en utdanning hvor tilstedeværelse er helt nødvendig. Dersom en student har mer enn 10% fravær, må studenten ta igjen den aktuelle tiden neste gang studiet gjennomøfres, før diplom for utdannelsen deles ut. Kursavgift tilbakebetales ikke ved sykdom eller annet fravær da studenten får mulighet til å ta igjen tapte studiedager kommende år.

Studiebetingelser:

- Du må ha fylt 21 år for å søke opptak

- Du kan ikke ha mer enn 10% fravær på klasseromsundervisning for å motta sertifisering

- Skriftlig hjemmearbeid og tilbakerapporteringer fra klienter må være levert skolen før sertifiseringer deles ut.

- Påmelding til studier og kurs er bindene og innbetalt studieavgift tilbakebetales ikke da studenter får mulighet til å ta igjen tapte dager kommende studieår.

- Ved påmelding i skjemaet nedenfor bekrefter du at du har lest og forstått studiebetingelsene.

- Dette kurset holdes med forbehold om nok påmeldte. For å holde dette kurset behøver vi minst 5 påmeldte, innbetalte studiepenger tilbakebetales i sin helhelt dersom kurset avlyses grunnet for få påmeldte.

Påmelding:

Du melder deg enkelt på i skjemaet til venstre.Cecilie Hunvik grunnla SolstadAkademiet for snart 10 år siden. Hun har en lang og bred utdannelse innen terapi og NLP Coahching. Hun er godkjent NLP Coaching Trainer fra The Society of NLP og Richard Bandler i USA. Hun er utdannet Kost- og Ernæringsterapeut, Hypnoterapeut og EFT behandler. Hun studert 5 år på Bevissthetsskolen og 3 år på Krystallakademiet. Hun har også studert psykologi, mindfulnes, meditasjon, ayurveda, massasje, Rosenmetoden, Healing, Yoga, Akupressur, Etikk, Kunst og Håndverk for å nevne noe.

Cecilie har jobbet profesjonelt med mennesker i over 20 år. Hun startet sin yrkeskarriære innen motebransjen og satt i mange år i ledergruppen i H&M distansehandel hvor hun lærte mye om å styre en sukessfull bedrift på en kostnadseffektiv måte. Denne lærdommen sitter dypt, og er tydelig å se i hvordan SolstadAkademiet drives, høy kvalitet til lavest mulig pris. Cecilie er også en veldig engasjert sjel som gjør mye frivillig arbeid i sitt lokalsamfunn, til stor glede for seg selv og andre. Noe av det viktigste i Cecilies liv er progresjon; å stadig utvikle og forbedre seg selv og SolstadAkademiet. Det vises i at kurs og utdanninger på SolstadAkademiet alltid er "up to date" og at hun deler mye fra sin praksis og personlige liv når hun underviser, og på den måten klarer hun å engasjere og begeistre, slik at læring blir enkelt og morsomt.

Slik kommer du i kontakt med SolstadAkademiet:


Email: cecilie.hunvik@solstadakademiet.no

Telefon: 41 44 74 71

Besøksadresse: Besøksadresse varierer etter anledning, du vil motta korrekt adresse etter andledning ved påmelding/bestilling.

Postadresse:

SolstadAkademiet

Postboks 122

1900 Fetsund

CECILIE HUNVIK

Grunnlegger SolstadAkademiet


Se den hypnoterapeutiske meditasjonen Dine Grunnstener og få hjelp til å bygge et sunnere, sterkere og lykkeligere liv :) 

Dette sier våre studenter om oss:


Dette sier våre studenter om skolen:


Tusen takk kjære Cecilie for tre nye lærerike dager med deg! Jeg har lært å ha mer tillit til mine egne evner etter dette og det er et stort gjennombrudd for meg. Teknikkene vi har lært er jeg veldig begeistret for, de er varierte og effektive. Dette kommer jeg til å dra stor nytte av fremover i mine klientbehandlinger. Jeg lærer også mye av din raushet, du byr på deg sjøl og er vennligheten selv. Tusen takk! Varm klem


Modulen har derfor gitt meg svar på “hva jeg skal gjøre når jeg blir stor” og jeg vet jeg kan mestre.


Gleder meg til hver dag jeg skal på skolen. Det gode miljøet hjelper du som lærer godt til å skape. Jeg har fått flere venner for livstid allerede og føler meg inkludert og at alt er veldig profesjonelt – både når det gjelder det faglige og taushetsplikt -samt bruk av tid. Tone Kvam


Det kan jeg varmt anbefale. NLP er et flott verktøy og den måte som Cecilie lærere det fra seg på er helt fantastisk. Jeg kommer til å ta alle 3 NLP studier hos Solstad akademiet. Vennlig hilsen Casper Jørgensen


Kjære Cecilie   Jeg er kjempefornøyd så langt i de kursene jeg har hatt innenfor helhetsterapi studiet og solstadprosessen samt massasjekurset jeg tok er jeg veldig fornøyd med. Jeg har kommet  i dyp kontakt med meg selv, blitt flinkere å slappe av. Tenker annerledes, merker jeg er i en stor endringsprosess som skremmer meg men samtidig gir meg en følelse av å være på riktig livsvei...gir meg mer selvtillit, mer livsglede, samtidig har jeg opplevd å finne min sjele/livsvenn  følges venn.noe som har gitt meg veldig mye både av kjærlighet og sorg...Jeg har møtt så vanvittig mange herlige personligheter, spennende mennesker på kursene. Virkelig selvutvikling til de grader. Jeg er veldig sårbar, samtidig veldig trygg på at jeg heller mer og mer mot det alternative,og ønsker å lære mer om dette:)  Med vennlig hilsen Kjersti


Copyright @ All Rights Reserved

Hos SolstadAkademiet handler det ikke bare om å leve, men om å oppleve <3